Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrzlý BIOS, ntb nezavede OS a žádné opravy nefungují

Ahoj všem, prosím o pomoc.


Nemohu rozchodit svůj notebook Acer Aspire v5 561g. (Intel I5 4200U, Amd radeon R7 M265, Windows 8.1).

Včera se náhle vypnul, myslel jsem, že se vybila jako obvykle baterie, připojil jsem adaptér a nastartoval. Zobrazila se přihlašovací stránka, zadal jsem heslo, čekal několik minut, nic se nedělo a stále se to načítalo. Restartoval jsem ntb tlačítkem a od té doby zůstanu viset u první obrazovky “acer explore beyond limits”.

Někdy se spustí diagnostika, nebo nějaký pokus o opravu na té první obrazovce, jinak tam zpravidla začne běžet plus minus po 15 minutách kolečko pro načítání. Skončí to opětovným restartováním, případně tou modrou safe mode stránkou, kde je možné provést další různé opravy. Zde jsem se pokoušel o nějakou automatickou opravu vlevo dole. Běhalo to, napsalo to že není možné můj počítač opravit - ...... /srttail.txt

Zkoušel jsem opravit windows z install. DVD, nebo instalovat windows se zachováním dat (update). První nástroj pracoval, poté restart a opět zásek na první straně. Druhý psal něco u bodu kompatibility ať restartuju ntb, vyjmu medium, spustím běžným způsobem, vložím medium a znovu spustím instalaci.. a dál se nikdy nedostanu i když se držím pokynů.

Někdy se dostanu v pohodě hned do BIOSu, někdy se zobrazí zamrzlý bios s výrazným zpožděním cca 2-3 min a bez restartu není možné ho rozpohybovat. Ať čekám, jakkoli dlouho. Všiml jsem si neobvyklých zamrznutí notebooku v různých případech, např v tom safe mode, kliknu-li na tlačítko více možnosti. Jinak safe mode není možné klaves. zkratkou spustit, pokud mě tam něco nedokáže.

Led dioda harddisku svítí, ventilátor se točí, zkoušel jsem různě měnit ramky, mám 2x4GB. Vyndal jsem i baterii.

Protože s tímto problémem jsem se ještě nesetkal a už jsem několik notebooků dal do kupy, mám obavy, že v tom bude něco víc než jen softwarová chyba.

Děkuji za Vaše tipy.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny