Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyber macbooku pro vyrobu grafiky

Dobry den,

rad bych na Vanoce koupil pro pritelkyni macbook pro ale tapu v tom, jaky vybrat (jakou konfiguraci a zda novy nebo starsi bazarovy). Jelikoz jsem sam uzivatelem PC, tak budu rad, pokud mi poradite.

Na zacatek bych jeste uvedl cenovy limit, ktery mame okolo 55tis korun.

Pozadavky na macbook:
- Na Macbooku se bude vytvaret grafika v programech Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign (k tvorbe 3D grafiky, rendrovani apod Mac slouzit NEBUDE). Z nejakych 75% se bude jednat o mene narocnou vyrobu typu mensi tiskova data, webove bannery apod. Ve zbylych 25% se jedna o narocnejsi vyrobu typu velke tiskove plochy, billboardy, polepy aut/dodavek apod. Takze jisty vykon je urcite potreba.
- Dale je dulezite, aby Mac vydrzel takovouto praci alespon nekolik hodin (dostavadni notebook zvladne pouze 1hod bez adapteru)
- Stolni iMac je nerealny, z duvodu caste prace mimo kancelar. Proto macbook

zkouseli jsme na 14 dni zakladni verzi Macbook pro 13", i5 2,7GHz, 8GB RAM s grafikou Iris 6100 a bylo to naprosto nepouzitelne. Photoshop nekolikrat pri exportu dat spadl nebo se Macbook zasekl a jak procesor, tak RAM byly vytezovany na 100%.

Momentalne pritelkyne pracuje na Lenovo y50-70 s konfiguraci i7 4720HQ, 32GB RAM, SSD disk, grafika GTX 960M a vse funguje dobre ale narazi se na limity prave pri vyrobe velkych tiskovych dat, kdy napriklad pohyb s vrstvami je znacne pomaly, export a ukladani dat trva i 10 minut...

snad je pochopitelne, k cemu je macbook potreba a k cemu bude vyuzivan a rad bych se jeste zeptal na par otazek:
- jaka je realna vydrz macbooku pri podobne praci/zatezi? nepredpokladam ze vydrzi uvadenych 10 hodin, ale zvladne alespon 3hodiny takovehoto provozu?
- da se vubec najit nejaky macbook, na kterem by podobny typ prace byl alespon pocitove srovnatelny (prace s velkymi daty nemusi byt 100% plynula a rychla, staci aby se s tim nejakym zpusobem pracovat dalo ale aby to napriklad nepadalo pri ukladani apod)


budu rad, pokud mi doporucite nejaky konkretni model, zda jit do uplne noveho nebo spise se kouknout po nejakych (i par let) starych bazarovkach.

Dekuji,

T.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny