Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista Home Premium OEMAct - reinstalace

Zdarek... omlouvam se ze zakladam druhy vlakno za jeden den, ale je to trochu jiny problem nez sem resil predtim.

Dlouho se chystam s preinstalovani pc mam "Windows Vista Home Basic OEMAct"

Nemam cd, tak me napadlo stahnout nekde wokna a klic pouzit z bedny, to by melo vzit. JENZE sem tu par vlaken prosel (jj i sem hledal nez sem napsal) a dost a nekteri pak mely problemy s aktivaci techle windows. Bud jim to psali ze maj jinou verzi ke krery klic neplati (ikdyz ho to predtim vzalo), nebo jim to psalo ze aktivace se nezdarila protoze licencni klic uz se pouziva. Tak si nejsem jistej jestli stahnout "nejaky visty" z netu asi nebude nejlepsi reseni

Jeste sem koukal ze tu mam cd, kde sem myslel ze budou drivery a dalsi nastroje... ale prd. Tvari se jak prazdny. Neni to nahodou recovery disk? Tzn. hodit do mechaniky a nechat nabootovat... ze? (ja vim, ze pro lidi "z oboru" sou to primitivni otazky, ale radsi se ptam nez delat kraviny). Nebo nakej skrytej oddil na HDD? Byla to znackova sestava acer aspire e380, ve svy dobe slusnej stroj... takze neco podobnyho by to urcite melo mit. Ale ja bych rad i zformatoval disky, kdyz v tom budu... vzdycky sem to tak delal pri cisty instalaci starejch woken, pujde to i pri instalaci z "recovery disku"?

Pc potrebuju denne pouzivat, takze se mi nesmi stat ze se do toho pustim a nakonec wokna neaktivuju :/ Prosim jeste radu pro lamu :D a diky ze mate tu trpelivost ;)

Předmět Autor Datum
kecam basic... Vista Premium mam...
Luke rookie 08.11.2016 20:57
Luke rookie
Vezmi libovolné iso s Vistama, odstraň z něj soubor ei.cfg a máš all-in-one. Na netu se dá najít pod…
mia 08.11.2016 21:21
mia
Díky mrknu po tom návodu a snad seženu to iso...
Luke rookie 08.11.2016 21:36
Luke rookie
Musíš použít jen tu verzi,která je uvedena na štítku na bedně. Jakákoliv amatérská úprava instalačky…
kozakl 09.11.2016 07:23
kozakl
pujde aktivovat, ei.cfg je prave na vyber/zmenu verzie, ten subor je jediny rozdiel medzi oem a neoe…
MM.. 09.11.2016 07:28
MM..
Po pravdě,s Vistou jsem laboroval už před lety,ale nebylo to tehdy jednoduché,po nějakých aktualizac…
kozakl 09.11.2016 07:40
kozakl
ei.cfg sa meni resp. da menit vo vsetkych instalackach aj W7 a tusim aj W8 (W10 neviem zhlavy neinst…
MM.. 09.11.2016 07:43
MM..
Mozes zobrat original instalacku a klic z bedny, ale aktivovat sa to potom nebude OEM cez BIOS ale b…
MM.. 09.11.2016 07:27
MM..
Diky hosi :) poslední
Luke rookie 09.11.2016 18:05
Luke rookie

Vezmi libovolné iso s Vistama, odstraň z něj soubor ei.cfg a máš all-in-one. Na netu se dá najít podrobný návod jak na to, anebo se dá najít i to upravené iso. To pak stačí vypálit na DVD. Při instalaci to dá na výběr edici Windows.

ei.cfg sa meni resp. da menit vo vsetkych instalackach aj W7 a tusim aj W8 (W10 neviem zhlavy neinstalujem to). W7 mam overene u seba, v MSDN sete som nasiel len DVD ultimate, a vsetky ostatne instalacky sa daju dosiahnut zmenou ei.cfg (vcetne mojej home ktoru som potom pouzival x rokov. Cislo som mal legal, OEM)

Mozes zobrat original instalacku a klic z bedny, ale aktivovat sa to potom nebude OEM cez BIOS ale budes muset cez telefon (mozno pojde cez inet to skusis najprv).
Na oem aktivaciu by si potreboval image Win od vyrobcu pc/ntb, to sa neda len tak hura cosi stiahnut (ale principialne to neni potrebne ak mas legalne cislo tak to nainstaluj normalne a aktivuj cez telefon)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru