Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je možné v Excelu nahradit uvedené makro vzorci (funkcí)?

Sám som si tiež robil dochádzkový list, ale, samozrejme, s makrami, ktoré mi poskytujú mnohé vymoženosti, okrem iného i tie, ktoré spomínaš:
mám tlačidlo "dovolenka" ktoré stlačím a do buniek aktuálneho riadka zapíše príslušné časy. Mám dve bunky kde jednorazovo zadám štandardný dochádzkový čas a ak stlačím tlačidlo "štandard", prepíšu sa tieto hodnoty do buniek príslušného dňa. Manuálne vypisujem len neštandardné časy.
Očividne robíš niečo podobné. Ale keďže makrá nesmieš povoľovať, vidím jednoduché riešenie Tvojho problému v úplne primitívnom využití pomocného stĺpca.
Do tohto budeš zapisovať svoje skratky a v bunkách "od" a "do" budú vzorce, ktoré dosadia údaj podľa skratky v "sloupci lenosti" ;-)
No a aby si mal možnosť aj manuálneho vstupu a pritom nezničil vzorce, treba do vzorcov zahrnúť i prípad, keď nie je priradená skratka. V takom prípade zapíšeš do pomocnej bunky časy od a do, oddelené napr. čiarkou a vzorce v stĺpcoch "od" a "do" ti tento "manuálny čas" extrahujú podľa pozície čiarky.
Problémom môže byť maximálny počet vnorení zátvoriek pri funkcii IF, ale dá sa to i inak, napr funkciou choose, pričom by sa miesto písmen musel ako "skratka" zadávať index, podľa ktorého by sa z poľa vybrala niektorá prednastavená hodnota času.

Napríklad...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny