Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Snížení spotřeby domácího serveru

Zdravím, mám doma postavený ‚server‘ – AMD A6 7400k, 4 GB RAM, deska MSI (teď nevím přesně typ), nějaká CoolerMaster case s 10 pozicemi pro disky, zdroj Seasonic 350 W, 6x HDD. Vše funguje jak má, vadí mi však poměrně vysoká spotřeba. Chtěl jsem podvoltovat a podtaktovat procesor, ale deska to nepodporuje. Tak jsem se rozhodl, že koupím nějakou desku s integrovaným procesorem, mají zanedbatelnou spotřebu (6 W) a jsou docela levné. Potřeboval bych nějakou pomoct vybrat a poradit s tím, jak k ní připojit 10 HDD (tolik se jich vleze do skříně). Napadly mě 2 možnosti, jak to udělat, když žádná z nich nemá 10 SATA: 1. koupit desku a pak rozšiřující řadič(e) 2. koupit desku a zapojit do ní SATA Multiplikátor. Četl jsem ale, že to podporují jen některé SATA řadiče.
Server bude sloužit jako síťový disk, FTP a DLNA server a časem možná něco dalšího, co bude potřeba. Není podle mě třeba nějaký extra velký výkon.
Disky poběží zatím 2x 2TB v režimu RAID1 a 4x 3TB v režimu RAID5.
Na serveru bude Windows Server 2016 Essentials.
Takže dotaz zní: jakou desku v kombinaci s čím vybrat (nechci celkově jít přes 4k Kč). PS: budu na desce potřebovat jeden volný PCI(E) slot na síťovou kartu
PS2: jak dlouho a jak probíhá obnova souborů z RAID5 pod softwarovým RAIDem Windows?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny