Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nejde změnit boot priority

tak jsem konečně našel opět čas se na to kouknout a jak říkám.. nešlo to ani jinou klávesou, v biosu píšou f5,f6, ale nic.. taktéž +,- apod. nakonec jsem nb rozebral a odpojil hdd a tím pak systém nabootoval konečně z flashky a ono to fičí.. takže ted otázka zda je vadný disk, nebo jsou to ovladače. Ono pokud by byl disk ok, tak by prvotní záloha při recovery měla naskočit, takže vada by měla být v disku a ne v ovladačích, nebo se pletu?

chyba je atikmdag.sys podle netu jsem zjitil, že jsou to nejspíš ovladače, ale problém je v tom, že mi to nespadlo poprvé.. na poprvé jsem akt. ovladače grafiky, jelikož to psalo, že grafický modul(něco s grafikou) spadl, pak napsalo, že byl obnoven, a pak to spadlo na bluescreen, když to nepomohlo, tak jsem obnovil zálohu a asi půl roku byl klid až doted. Vir, malware by to taky neměl být, nb byl pročišten. Bohužel čím by to mohlo být jsem koukal až ted, takže registry apod. nebyly ověřeny a ted není možnost to ověřit bez disku.

zkusím ho ještě fyzicky připojit znova, pokusit se změnit boot priority tak, aby to nebralo z disku a kdyžtak zkusit najít nějaký program, který by disk proskenoval i když systém z něho není nabootován.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny