Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows vs. Linux vs. MacOS

Uprimne, jsi mi takova zahada. Ja zacinal s linuxem na RedHatu, pak jsem chvili pouzival Mandrake a pak presel na Fedoru, ale ty casy mam davno pryc. Sice jsem se furt snazil tu Fedoru udrzovat a mit to na domaci samohrajce, abych neztratil kontakt s timhle svetem, ale proste to neslo.

Zminim jen takovou blbost uplne na zacatku. Kdyz spustim PC s Fedorou a najede mi prihlasovaci obrazovka, tak chci zadat heslo, ktere mam pisma a cisla. A prave kvuli cislum musim pokazde rucne spoustet tlacitko Numlock, protoze to se ve Fedore neda uzibvatelsky nastavit, aby se spoustelo.
Ve Windows se to da poresit v registru, v "normalnim" linuxu je na to jednoducha utilitka numlockx, ale ve Fedore to kvuli vnucenemu nedodelanemu Waylandu nejde nijak nastavit.

A tohle je jen takova drobnost uplne na zacatku prace s PC. Jednoduse nejsem schopen pochopit, co vidis na ty Fedore uzivatelsky privetiveho a jak to muzes doporucovat zacatecnikum. Ja jsem s tou Fedorou (kterou jen nutne reinstalovat na novou verzi kazdych 11 mesicu) definitivne skoncil, na pracovnim PC jedu na Ubuntu LTS (ktere se reinstaluje jednou za 5 let) a na domaci samohrajku jsem nahodil Manjaro s rolling update (takze se nemusi reinstalovat nikdy).

Sorry, vim, ze to neni k dotazu uzivatele, ale pokud se rozhodne pro linux, tak mu rikam, jdi do Ubuntu. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny