Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem htpc do 15000,prosím

Tak ještě raz: :-)

- "topí/netopí": je to úplně fuk, poněvadž při zapnuté akceleraci videa topit nebude mít co.

- z hlediska produkovaného hluku je jak pro Intel, tak AMD nutný ne-box chladič. I kdyby by byl rozdíl v reálné spotřebě CPU 10W (což není, viz rozdílné způsoby jakými určují TDP Intel a AMD), tak se nevyplatí hauzírovat s intelím GMA, které má samo o sobě problémy a hodí se jen na běžné monitory.

- zvukovka: je to úplně jedno, stejně nebude vůbec zapojena ani použita, takže tam může klidně být šit největší, je to fuk. Použije se interní plně digitální kodek z grafiky - tj. žádný zasraný analog z minulého tisíciletí.

- lepší IGP: nevím co používáš za mediální centrum, ale standard je KODI (už brzy jej adoptuje i MS do nabídky "nových aplikací" Win10). A to umí perfektně akcelerovat, krom toho AMD grafiky např. akcelerují i dekodování (M)JPEGu, v KODI je pak použito akcelerovaného videovýstupu. To vše má za následek nižší spotřebu. Podstata je ovšem co nejaktuálnější UVD; v tomto ohledu by byly skvělé nejnovější APU kvůli h.265, ale bohužel ty zatím v ČR nejsou v koncovém prodeji a vypadá to, že ani ještě dlouho nebudou, pokud vůbec.

P.S.: mně syntetické testy linkovat fakt nemusíš, dokonce ani překládat v dementnímu googletranslatoru, já anglicky umím poměrně dobře ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny