Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno YogaBook a Win10 touch problemy

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu, koupil jsem si Yoga Book který se zdá být opravdu kvalitním strojem za ony peníze, kdybych psal recenzi tak by byla kladná ale i přes to jsem narazil na dva problémy.

1) noťas má funkci tabletu a překlápění obrazovky, tato služba ale zcela pravidelně zamrzá. Tedy noťas přestane reagovat na náklon či překlopení do tabletového módu, klávesnice se nevypne. Nebo naopak se zasekne jako tablet a pak je nemožné klávesnici aktivovat, navíc přestane reagovat rotace obrazovky a klávesnice přestane vydávat zvuky. Nenapadá někoho jak by se to dalo opravit ?? Snažil jsem se dostat na podporu lenova ale nejich stránky jsou nedobytné, ani z domu ani z práce se mi tam nepodařilo připojit. Jaká služba systému by se dala restartovat aby to naskočilo ???

2) Touchpad nemá funkci dvakrát poklepat a táhnout. Dokonce ani Multitouch. Jinými slovy nejde posouvat posuvníky nebo přesouvat složky pouhým poklikáním je nutno podržet čudlík myši a to při rozložení myši nen zrovna snadné a je to silně omezující a otravné. Není někde ve Win 10 možno toto nastavit ?? Či se jedná opět o vadu ze strany Lenova ?

Díky za rady.

Předmět Autor Datum
Ad 1 - je tam senzor, který odchází. Z toho vyplývá, že to není kvalitní stroj. Navíc servis dělá Ar…
Kurt 15.11.2016 15:13
Kurt
Předpokládám že se jedná jen o chybu ovladačů, funkce jinak funguje překvapivě dobře, až na momenty…
IkaSGC 15.11.2016 15:18
IkaSGC
Sensor Data Service, Sensor Monitoring Service a Sensor Service Ale to, co jsem napsal jsem napsal p…
Kurt 15.11.2016 15:26
Kurt
Mohl bych poprosit informace co se řešilo a na co se přišlo ??? Docela pochybuji že by si dovolili v…
IkaSGC 15.11.2016 16:36
IkaSGC
Reklamuj to tam kde jsi to koupil.
kozakl 15.11.2016 16:42
kozakl
Pokud vím tak tato závada je na všech.
IkaSGC 15.11.2016 16:43
IkaSGC
Nerozumím ti,chválíš to,jak je dobrý,hned z dalšího popisu jsme pochopili,že je to šunt. Radím ti,de…
kozakl 15.11.2016 18:32
kozakl
Trochu te asi nechapu... jak pomuze servis kdyz se nejedna o chybu HW ale o SW ? To ze se zasekava n…
IkaSGC 15.11.2016 19:29
IkaSGC
Tak problém č.:2 vyřešen, jen je nutno důkladně projít ovladače a nechat je automaticky aktualizovat… poslední
IkaSGC 16.11.2016 08:44
IkaSGC

Předpokládám že se jedná jen o chybu ovladačů, funkce jinak funguje překvapivě dobře, až na momenty kdy vytuhne. Hledal jsem v servisech co by se dalo restartovat ale nenašel jsem správnou službu. Zatim pomáhá jen restart celého PC. Pokud bych ale věděl o jaký servis se jedná tak bych mohl restartovat jen ten a ušetřit čas než lenovo nějak napraví své chyby.

Trochu te asi nechapu... jak pomuze servis kdyz se nejedna o chybu HW ale o SW ? To ze se zasekava nebo prestav fungovat jedna sluzba v operacnim systemu zadny servis neopravi. Nebo snad ano ? Ja jsem jeste neslysel ze by servis jednotlivcum dokazal opravit chyby ktere jeste sam vyrobce neodstranil. A ano jako notas je to velmi dobry stroj az na tyto dve drobnosti. Jako sumt to urcite nemohu oznacit. Vzhledem k miniaturnim rozmerum a vykonu ktery utahne i tak narocne hry jako je war thunder tak je to skoro zazracna masina. Ve sve kategorii urcite spicka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru