Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr routeru

Já jsem s Asusy kdysi začínal (můj úplně první router byla legendární Wl-500b s firmwarem od Olega), viz i zdejší článek: http://pc.poradna.net/a/view/369468-dd-wrt-asus-wl -520gc-hodne-muziky-za-malo-penez Mimochodem dodnes se pamatuju, jak jsme to ladili s DarkO na režim klient. :-))

Bohužel Aušus někdy v období RT-11N zvlčil. Začali dělat šit se šitovým firmwarem plným nebezpečných bugů. Plus se mi vůbec nelíbilo to totální zdebilnění jejich UI. Ty Wl-520gc a wl-500gP byly poslední dobré mašiny (a i tak trpěly na nestabilitu kvůli lamersky provedenému napájení). V té době jsem krátce koketoval s TP-linkem, ale jejich záliba v iterování HW verzí (a opět v šitovém napájení) mě z nich velmi rychle vyléčila, stejně jako nekvalita DD-WRT pro Atheros čipsety (dnes už je to krapet lepší, ale stále ne dokonalé). Pak jsem přešel na Mikrotiky a speciální spoje řeším s UBNT. Za dost dobré považuju ještě (polo)profi systémy od Zyxelu (UAG), ale ty jsou cenově už jinde.

edit: RB952 podporuje 5GHz taky. Nemá ale gigaporty. https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBoardy/IEEE-8 02-11ac/RB952Ui-5ac2nD-hAP-ac-lite-650-MHz-5x-LAN- 2-4-GHz-5-GHz-802-11b-g-n-a-ac-L4.html

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny