Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktualizace Win 7 64-bit - co ještě mohu zkusit??

Onu pověstnou telemetrii vypnout nelze - teda úplně. Desítky zatím provozuji "ze studijních účelů" a nechávám si zapnutého Správce úloh.
Kupodivu, i při naprosto běžných úkonech (zálohování, procházení místních disků, zobrazování obsahu textových a jiných souborů) vykazuje připojení k síti neustálou aktivitu. V různých intervalech se přijímá, nebo odesílá "něco". Připadá mi to, jako by Velký bratr sledoval každý pohyb myši...
To už nemluvím o zdržování při startu a ukončení systému. I když je systém aktuální, po startu se obvykle děje nějaká příprava na přípravu - nevypínejte počítač a po spuštění plochy začne intenzivně zatěžovat disk a to trvá i několik minut. Po vypnutí se děje občas to samé a už se mi stalo, že jsem skoro hodinu čekal až se "něco" vykoná. Jen probíhající perličky a opět nevypínejte počítač. Zcela jistě tento stav trval déle, než samotná čistá instalace systému. (Upgrade mám vypnuté, jen běžné aktualizace.) V provozu je počítač stabilní a nepadá.
S takovým počítačem se nedá normálně pracovat. Možná ten, kdo má SSD disk, 16GB RAM, osmijádrové CPU 3GHz, tak nepocítí časové zdržení, způsobené nějakou vedlejší činností systému.
Všechny výše zmíněné jevy se projevují tehdy, když je připojen internet. Jinak si mě Windowsy nevšímají.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny