Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktualizace Win 7 64-bit - co ještě mohu zkusit??

Nebo si myslíš, že MS vede účet pro každé PC
Já si to tedy myslím.

Vždyť každé PC s W10 má unikátní "ID", "popisek", "s/n" (či co), vygeneruje se to při instalaci W10 a online registraci. Není přece pro ně žádný problém, aby veškeré údaje, které jim přicházejí z všelikých PC, byly takto označeny. Následná filtrace nemůže být přece problém.

Vůbec bych se nedivil, kdyby nastala doba, že na konkrétního člověka (tedy spíše konkrétní počítač) najednou vytáhnou (a ne nutně MS, třeba nějaká spřátelená organizace, která to MS poručí), že máš na disku BSDM porno, žes poslouchat tu a tu mp3, v uTorrentu žes stáhl 2456. díl Ulice a na internetu prohlížel článek na Aeronetu, který ale vůbec nechválil paní Andělku. Že dokážou na dálku zjistit, co máš v PC za cracky (a případně na to reagovat), to také není žádná překvapivá novinka. Mám dojem, W10 dokážou zablokovat i neautorizovaný herní hardware (EULA? nechce se mi číst sto stránek..). Že to teď (ještě) nedělají, je druhá věc. Důležité je, že na to mají nástroje.

Klidně se stane, že w10 zjistí, že máš v PC mp3 bez DRM (když lstivě neodstraníš mp3 tagy a nepřejmenuješ na něco nenápadného, třeba zvuk_06124.mp3). Až přitvrdí autorské zákony, klidně ti to všechno bez jakéhokoliv upozornění smáznou a rovnou nahlásí orgánům. W7 bez telešmírováni a se zakázanými aktualizacemi tohle dokázat nemohou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny