Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr mobilu do 20 000 Kč (bez DPH)

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu s výběrem mobilu pro syna. Vím, že řeknete, ať se zeptám, co chce a potřebuje apod. To už jsem udělal a podle toho, co říkal a chce mi vyšlo několik mobilů.
Chtěl by nějakou "stylovku", asi typu iPhone 7 či Samsung galaxy s7 apod. Dále by chtěl nějaký foťák na úrovni, aby ty fotky nějak vypadaly (podíval jsem se na pár recenzí a videí, myslím si, že by to neměl být problém), aspoň jednodenní výdrž, protože mě nebaví, když se mu nemohu dovolat (nebere si s sebou powerbanku...neřeším). Na velikosti mu moc nezáleží, ale asi těch 5,5" bude tak akorát. Co vím, tak používá aplikace všech možných sociálních sítí, používá i aplikace na učení či hry, které zahřejí mobil, takže nějaký výkon to chce (matně si vzpomínám, že hraje real racing, nevím, který díl).
S cenou docela váhám, budu nakupovat bez DPH, takže celková cena může být max okolo 20 000 Kč (bez DPH).
Díval jsem se i na nějaké mobily, ale nemám možnost je vyzkoušet, jelikož jedu na zahraniční cestu a vracím se skoro před Vánoci. Mohli byste mi poradit, z vlastních zkušeností, který by mohl být dobrý?
PS: Chci to brát jako překvapení, jelikož jsem se s ním bavil docela nezávazně, aby nic extra nečekal.
Cena je jen orientační, může stát více i méně.
Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
SGS7 nebrať, touchwiz a jeho problémy ako vždycky... Mrznutie a sekanie - brat ho kvôli tomu predal…
GTXforce 20.11.2016 11:30
GTXforce
Souhlasim v podstate se vsema prispevkama zde (GTXforce, Kozakl, Prasak). Samsunga spis ne, na to c…
RedMaX 20.11.2016 13:10
RedMaX
Jedná se o větší investici. Takže s klukem promluvit,musí si sám říci jestli Android,nebo iPhona. Pl…
kozakl 20.11.2016 11:39
kozakl
Dobře, ale máte nějaký návrh? Do teď měl dva, starší iPhone 5s a nějaký Samsung (model si nevybavím)…
flagman 20.11.2016 13:01
flagman
Když je jeho požadavkem "stylovka", tak vlastně mu je jedno, co to bude, hlavně když to bude drahý a…
Prasak 20.11.2016 12:01
Prasak
On, pokud dobře vím, moc machrovat nemusí. Chodí na soukromý gympl, takže pochybuji, že by tam mohl…
flagman 20.11.2016 13:05
flagman
To už ale ztěžuje výběr. Musí si vybrat,zda špičkový smartphone,nebo rybu. Takový nějaký univerzál n…
kozakl 20.11.2016 13:09
kozakl
Rybu? To mám chápat jak?
flagman 20.11.2016 13:20
flagman
To je slovní hříčka. Voděodolný je ten Samsung. Zkoukni specifikaci z odkazu.Případnou koupi ale opr…
kozakl 20.11.2016 13:22
kozakl
A co iPhone 7? Ten je také voděodolný, ne?
flagman 20.11.2016 13:34
flagman
V podstatě .. snad. Toto neber jako hlavní inspiraci k výběru. Očekává se nějaká opatrnost a smysl p…
kozakl 20.11.2016 14:19
kozakl
Ta vodeodolnost je v podstate nesmyslna, tak jako tak s founem do vody pujde jen blazen. Vodeodolnos…
RedMaX 20.11.2016 14:26
RedMaX
Pádůvzdorný fakt není třeba, chtěl jsem jen vědět, jak je na tom s tou voděodolností. poslední
flagman 20.11.2016 15:10
flagman

Souhlasim v podstate se vsema prispevkama zde (GTXforce, Kozakl, Prasak).

Samsunga spis ne, na to co nabizi je v podstate znacne predrazeny, ale zase na machrovani pred kamosema muze synovi vyhovovat. (Taky s tim sekanim a zamrzavanim v tomto prispevku prehanis.)

iPhone 7 je na machrovani jeste lepsi, ale zase prehanis, ze by se na tom nedaly hry, jen je to jiny OS a pokud byl syn doted na Androidu, tak to pravdepodobne ani chtit nebude (jine aplikace), pokud uz nejakeho iPhone mel, tak klidne tohoto noveho.

Jinak osobne bych nechtel Google Pixel ani zadarmo, maximalne kdyby mi ho nekdo dal, tak bych ho nekomu obratem strelil. :-)
Huawei Mate 9 muze byt, ale dobre zminit i mensi alternativu Huawei P9 nebo Huawei Honor 8, protoze jsou jen o malo horsi a kazdy nemusi chtit takove padlo. S dalsima volbama souhlas.

Jedná se o větší investici. Takže s klukem promluvit,musí si sám říci jestli Android,nebo iPhona. Platformy naprosto odlišné. Můj tip by byl Android,je-li kluk hračička. Jinak pro profíky asi iPhone. Nesnažit se o překvapení,ať není zklamání.Fotky z founů - už bylo mnohokrát omíláno,že za světla jsou fotky dobré,za šera špatné. Na jakémkoliv mobilu. Do "žiletky" se nenacpe to co do zrcadlovky.

Dobře, ale máte nějaký návrh? Do teď měl dva, starší iPhone 5s a nějaký Samsung (model si nevybavím). S obojím byl asi spokojený, ale ten systém Samsungu mu byl proti srsti, říkal mi, že to vypadá jako "to plácneme tam a o to zase sem"... S tím focením to chápu. Na focení má zrcadlovku, ale na nějaké ty momentky a párty by to chtělo asi něco lepšího. Můj názor.

Když je jeho požadavkem "stylovka", tak vlastně mu je jedno, co to bude, hlavně když to bude drahý a bude moct machrovat před ostatníma.
Fotky mají tyto drahý modely všechny slušný.
Ostatní jeho požadavky by splnily mobily za poloviční cenu. Pokud jde o výdrž - když na tom bude neustále pařit hry a psát na FB, tak ke konci dne vybije každej mobil.

Pokud byl doteď na androidu, tak mu kup Samsunga, ať mu tam jedou jeho oblíbený aplikace.

On, pokud dobře vím, moc machrovat nemusí. Chodí na soukromý gympl, takže pochybuji, že by tam mohl nějak extra machrovat, aspoň podle mého.
Chtěl by asi rychlé nabíjení, protože čekat je zbytečné a při jeho trénincích to zdržuje. Ještě mě napadla jedna podmínka. Ten telefon by měl být odolný vůči vodě, vím, že jednou mobil utopil, tak se toho chci vyvarovat.

Ta vodeodolnost je v podstate nesmyslna, tak jako tak s founem do vody pujde jen blazen. Vodeodolnost je dobra kvuli jedinne veci, sprostym odmitanim reklamaci z duvodu natekle nezname kapaliny v telefonu, ac to samozrejme nebyla pravda, ale v servisu ti do oci tvrdili, ze stacilo vzit mobil do koupelny nebo ho vytahnout na desti a ze ti tam zatekla voda, coz vetsina lidi si je vedoma, ze takto ten mobil nekdy pouzili, takze zklopili oci a nechali to bejt. Zdalo by se, ze toto uz u vodeodolnych smartphonu nejde, ale SONY jiz predvedla, ze ano. I u techlech vodeodolnejch od SONY ti do oci tvrdej, ze ti do toho natekla voda spatnou manipulaci s telefonem smejdi. Apple a Samsung vypadaji, ze takovou drzost nemaji a zatim jsem o odmitnuti reklamace z duvodu nezname kapaliny ve vodeodolnem telefonu neslysel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru