Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyber reproduktoru 2.1

Ahoj,
potreboval bych pomoct s vyberem reproduktoru a zhodnotit moje navrhy. Cenovy limit neni pevny, rikal sem si ale neco tak kolem 1-3 tisic. Posloucham hudbu (jazz, rap) a koukam na filmy, hry nehraju. Jen tak jsem projel alzu a zalibil se mi tento, co se tyce jeho obecnych vlastnosti. Avsak co se tyce technickych specifikacich, o tom nemam ani paru a i proto se s vami radim.

https://www.alza.cz/energy-sistem-tower-t5-2-1-blu etooth-d2358130.htm?catid=18856083#popis

Libi se mi, ze je lehce premistitelny, mene kabelu. Preci jen hudbu posloucham na jednom miste a filmy si poustim na projektoru o kousek vedle. Taky se mi moc libi pripojeni pres Bluetooth, tak muzu muziku prehravat bezdratove se svym laptopem i notebookem, to vidim jako velkou vyhodu, skoda ze to nepodporuje DLNA. Dalsi vyhoda slot na karty, USB s nabijenim. Nicmene jsem zaroven zjistil, ze prodavaji i bluetooth krabicku, kam se zapoji jack a lehce tak premeni kazde bedny na bedny s podporou bluetooth, takze BT bych nevidel jako nutny pozadavek.

Kamarad, se kterym sdilim barak, ma tyhle repraky
http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/geniu s-sw-g2_1-1250/
Nevim jak posoudit, jak hraji, recenze maji dobre, me prijdou hrozne prebasovane, ale mozna ma jen moc otocene kolecko. Taky mi prijdou nebetycne hnusne ale vypada to, ze jsou dost popularni. Jak by si vedly ve srovnani s tou vezi?

Veskere dalsi navrhy velmi vitam.

Ps: premyslel jsem i nad 5.1, samozrejme to by byl potreba limit navysit. Jenze pak sem se zamyslel nad tim, kolik je to kabelu a jak to funguje s prehravanim hudby, to se nastavi aby hraly jen dva reproduktory? A co filmy, kolik filmu vubec podporuje 5.1? Obecne mi to prijde jako hloupy napad, ale na tyto otazky bych rad znal odpoved.

Diky za pomoc,
Filip
Změna kategorie, původně: Hardware (karel)

Předmět Autor Datum
Konkretne neporadim, neznam produkty tohohle zamereni. Na hudbu mas nejlepsi klasicke stereo (2.0),…
Redmarx N 21.11.2016 11:20
Redmarx N
Navíc,pokud se jedná o poslech hudby z počítače,potažmo z webů,tak oslnivá kvalita to není,poněvadž…
kozakl 21.11.2016 11:34
kozakl
Dobre, diky za rady. Tu vez delaji i v provedeni 2.0. U jazzu to opravdu potreba neni, ale myslel js…
filipfilipfilip 21.11.2016 11:41
filipfilipfilip
Ale jo,kvalitní to bude,slušný randál u filmů to taky udělá. Jóó doby kdy jsme ke gramofonům pořizov…
kozakl 21.11.2016 11:48
kozakl
www.muziker.cz....www.muziker.cz
sambilionk 21.11.2016 12:46
sambilionk
Diky poslední
filipfilipfilip 21.11.2016 14:17
filipfilipfilip

Konkretne neporadim, neznam produkty tohohle zamereni.

Na hudbu mas nejlepsi klasicke stereo (2.0), samozrejme muze byt typ hudby, kde bude navic "basak" na dotvoreni toho spravneho efektu, ale asi to nebude zrovna jazz, takze opravdu kvalitni klasicke stereo repro bude nejlepsi.

Vetsina filmu ma 5.1 zvuk vcetne ripu z internetu.

Navíc,pokud se jedná o poslech hudby z počítače,potažmo z webů,tak oslnivá kvalita to není,poněvadž se jedná téměř vždy o komprimovaný formát (mp3,wma),kde ti bohatě postačí průměrné 2+0 v dřevěné bedýnce. Kvalitu jsi poznal - přebasované.Dost lovím webová rádia,mám nastavený filtr na 320 kb/s a i tak je každé druhé silně nekvalitní. Většinou to mají přebuzené.

Dobre, diky za rady. Tu vez delaji i v provedeni 2.0. U jazzu to opravdu potreba neni, ale myslel jsem, ze u nejakeho toho rapu by to nemuselo byt na skodu. Co znamena prumerne 2.0, nenadhodil by si mi prosim nejaky odkaz? Hudbu posloucham vicemene z pocitace, nejake nekomprimovane songy mam taky, ale minimum. A co se tyce technickych specifikaci te veze co jsem poslal, co na ni rikate?

Ale jo,kvalitní to bude,slušný randál u filmů to taky udělá. Jóó doby kdy jsme ke gramofonům pořizovali to nejkvalitnější na zvuk co se dalo sehnat jsou ty tam . V tomto oboru žádný pokrok,jen degradace kvalitního zvuku. Když slyším mladé,jak si pouští "hudbu" z mobilu,tak jen v tomto lituji,že naše doba je pryč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru