Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová/stará grafická karta

Ahoj,

mám problém. Po nakoupení nové GPU jsem starou AMD Radeon 6870 zapojil do staršího PC. Zapojeno je všechno dobře, počítač najede, ale po nainstalování ovladačů se nenačetla plocha (heslo mě to nechalo zadat). Počítač zamrzla (černá obrazovka nebo modrá - ale ne "modrá obrazovka smrti"). Udělal jsem novou instalaci Win7 (ta stará už byla zabordelená). Teď je situace jiná. Po nainstalování ovladačů už mi Win najede, ale jakmile zapnu něco, co je byť minimálně náročné na grafiku, tak zamrzne stejně, jako bylo popsáno výše. Tím spouštěčem může být roztažení webového prohlížeče na celou obrazovku, podívání se do Správce zařízení na grafiku a podobné.

Všechno to ukazuje na to, že je grafika nefunkční. Ale fungovala, když jsem jí vyndaval z PC, pak mi pár měsíců ležela a skříni a to k poškození nemohlo dojít. Zaprášená není.

Není možné, že by problém byl v komunikaci mezi GPU a systémem? Nacpal jsem to do intelácké Motherboard (ASRock G41M-VS3 R2.0), ale četl jsem na netu, že by to neměl být zásadní problém.

Díky za pomoc.

Předmět Autor Datum
A co zdroj? Ten si nenapsal!
jezekhifi 26.11.2016 21:20
jezekhifi
Zdroj taky novo/starý LC6600
Mandark 26.11.2016 21:41
Mandark
Problém ceho, PCIexpress portu ? Ono, ty PCI porty jsou vesmes delané tak, ze kdyz ti tam doplnek ve…
XoXoChanel 26.11.2016 21:24
XoXoChanel
Zapadlo to tam jedna radost.
Mandark 26.11.2016 21:41
Mandark
Voilà. * Mali ta Graficka Karta NAPAJECI PINs, nezpomen je zapojit. -------------------------------…
XoXoChanel 26.11.2016 21:44
XoXoChanel
To už jsem všechno měl správně zapojené. Teď jsme nainstalovali nějaké Windows update a vypadá to, ž…
Mandark 26.11.2016 22:25
Mandark
Btw, nevíte jestli potřebuji AVG drivery na motherboard? Samozřejmě, zní to, že ano. Ale na CD k mot… poslední
Mandark 26.11.2016 22:27
Mandark

Problém ceho, PCIexpress portu ?
Ono, ty PCI porty jsou vesmes delané tak, ze kdyz ti tam doplnek vejde tak pasuje :-), jestli je Intel nebo AMD SOCK je zcela jedno.

* PCIExress pro tvou grafickou kartu je ten s packou vpravo 'Expres 16"
[img=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f1/Pci_Express_Slot.png/260px-Pci_Express_Slot.png]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu mb/f/f1/Pci_Express_Slot.png/260px-Pci_Express_Slo t.png[/img]

To už jsem všechno měl správně zapojené. Teď jsme nainstalovali nějaké Windows update a vypadá to, že se to zase o trošku posunulo a vydrží to déle. Ale stejně to zase spadne. Tak zkouším instalovat další update, snad to pomůže.

Btw, nevíte jestli potřebuji AVG drivery na motherboard? Samozřejmě, zní to, že ano. Ale na CD k motherboardu nejsou (jsou tam všechny ostatní) a ten z webu píše, že nemáme dostačující konfiguraci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru