Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová/stará grafická karta

Ahoj,

mám problém. Po nakoupení nové GPU jsem starou AMD Radeon 6870 zapojil do staršího PC. Zapojeno je všechno dobře, počítač najede, ale po nainstalování ovladačů se nenačetla plocha (heslo mě to nechalo zadat). Počítač zamrzla (černá obrazovka nebo modrá - ale ne "modrá obrazovka smrti"). Udělal jsem novou instalaci Win7 (ta stará už byla zabordelená). Teď je situace jiná. Po nainstalování ovladačů už mi Win najede, ale jakmile zapnu něco, co je byť minimálně náročné na grafiku, tak zamrzne stejně, jako bylo popsáno výše. Tím spouštěčem může být roztažení webového prohlížeče na celou obrazovku, podívání se do Správce zařízení na grafiku a podobné.

Všechno to ukazuje na to, že je grafika nefunkční. Ale fungovala, když jsem jí vyndaval z PC, pak mi pár měsíců ležela a skříni a to k poškození nemohlo dojít. Zaprášená není.

Není možné, že by problém byl v komunikaci mezi GPU a systémem? Nacpal jsem to do intelácké Motherboard (ASRock G41M-VS3 R2.0), ale četl jsem na netu, že by to neměl být zásadní problém.

Díky za pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny