Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím o radu - viry

Ahoj všichni,
mám prosbu. Asi jsem si natáhnul do PC nějaký vir, spyware,...či co. Po každýc 30ti minutách se mi na obrazovce zobrazí popup okno - Jak si přejete spustit tento program .vbs (a nabícne to microsoft windows based scrip host). řeším to už 2 dny a projel jsem pc malwarebytem, spyware terminatorem, AVG, Kasperskym, ADW cleanerem, Hitman Pro,...apod. a stále to tam je. navíc jsem koukal na diskuze, kde radí opravit script... to jsem také udělal jako administrátor,...apod. stále to ale i po restartu pc každých 30 minut vyblikne. nevíte někdo co s tím? díky moc.
P

Předmět Autor Datum
A co tak zkusit obnovu systému ze zálohy, kterou zajisté máš k dispozici, ještě z doby, než sis do p…
tojezdenek 27.11.2016 09:01
tojezdenek
... obnovit ze zálohy můžu, ale načetl jsem na googlu, že to nestačí, protože viry / spywary,...apod…
psycho07 27.11.2016 09:32
psycho07
ještě se blbě zeptám. obnovit ze zálohy myslíš použít tzv. Bod obnovení? nabízí mi to tam 23.11.2016…
psycho07 27.11.2016 09:41
psycho07
Jestli jsi instaloval Safari pred pouzitim aktivatoru, tak to je ono, to udelej. Mely by se smaznout…
RedMaX 27.11.2016 09:45
RedMaX
Chybí to nejdůležitější. Co a odkud si instaloval a co jsi odkliknul ?
kozakl 27.11.2016 09:01
kozakl
toolkit offce 2010 a ez activator z nějakého zahraničního webu - vím, úplná kravina. nějak jsem nemy…
psycho07 27.11.2016 09:34
psycho07
Je potreba obnoveni systemu z bodu obnoveni pred spustenim toho aktivatoru. Jinak MS Office se kupu…
RedMaX 27.11.2016 09:42
RedMaX
díky moc za odpověď - MS office nakupuju, tohle byla vyjímka, kterou jsem zkoušel a už nikdy neudělá…
psycho07 27.11.2016 09:47
psycho07
Ideální stav máš, že cokoliv vytvoříš, to si zálohuješ - pokud ti o to jde. Pokud ti o to až tak nej…
tojezdenek 27.11.2016 09:59
tojezdenek
Obnova systému z bodů obnovení obnovuje pouze systémové soubory a registry, tvých uživatelských dat…
Zdenál 27.11.2016 11:54
Zdenál
mám projet celý pc AVG proč? vždyť nezabránil spuštění toho spyware, tak se tím placebem vůbec nezd…
lední brtník 27.11.2016 12:06
lední brtník
Při použití bodu obnovení o data a soubory ve složce Users nepříjdeš. Jen bude nefunkční soft nainst… poslední
kozakl 27.11.2016 13:12
kozakl
1) Zkus jít do C:\Windows\inf a tam vymaž všechny soubory s příponami .vbs, .vbe nebo .bat 2) Zkontr…
IQ37 27.11.2016 09:48
IQ37

ještě se blbě zeptám. obnovit ze zálohy myslíš použít tzv. Bod obnovení? nabízí mi to tam 23.11.2016 - Safari instaled - třiadvacátýho jsem instaloval Safari, takže v tu dobu, kdy jsem nainstaloval Safari si systém vytvořil Bod obnovení? mám to tak chápat? a ještě se zeptám, když to obnovím k tomu 23.11. co Outlook, zůstanou tam nový emaily? díky moc!

Jestli jsi instaloval Safari pred pouzitim aktivatoru, tak to je ono, to udelej. Mely by se smaznout jen programy, uzivatelska data by mely zustat zachovany, ale muzes si pro jistotu predtim nekam odzalohovat, pokud teda nepouzivas IMAP ci jiny emailovy protokol, ktery data nechava na serveru, potom to samozrejme vliv na emaily mit nemuze.

toolkit offce 2010 a ez activator z nějakého zahraničního webu - vím, úplná kravina. nějak jsem nemyslel, respektive myslel jsem, že pc pak rychle projedu AVG a bude to v pohodě. jsem blb. stáhnul jsem nějakou blbou oranžovou veverku a měl problém s nějakým prohlížečem Trotux..

Je potreba obnoveni systemu z bodu obnoveni pred spustenim toho aktivatoru.

Jinak MS Office se kupuji a licencni cislo a aktivaci udelas primo v nich. Docela casto se na misto MS Office daji pouzit LibreOffice, ktere jsou zdarma a zadnou aktivaci nepotrebuji.

díky moc za odpověď - MS office nakupuju, tohle byla vyjímka, kterou jsem zkoušel a už nikdy neudělám.
jen k tomu obnovení. co všechno prosím ztratím, emaily v outlooku? soubory, který jsem vytvořit? co Disk Google ,....apod.
a pls ještě: nemůže tam někde ten vir zůstat v adresáři? co mám pak udělat? mám projet celý pc AVG, abych si byl po obnovení jistý, že tam nic nezůstalo? díky moc!

Ideální stav máš, že cokoliv vytvoříš, to si zálohuješ - pokud ti o to jde. Pokud ti o to až tak nejde, pak si zálohu vytvořeného souboru neuděláš a pak tedy je tvůj dotaz zbytečný, nemusíš se trápit, že si o to přišel. Co se týká Outlooku - můžeš počítat s tím, že o ty maily přijdeš, nicméně je máš určitě zálohované na serveru kam ti chodí pošta, odkud sis je stáhnul, že? Pak tedy na serveru o ně nepřijdeš, jen přinejhorším v pc. Jistý by sis mohl být jen novou čistou instalací, připadně obnovou ze zálohy třeba z Acronis. 8-)

Obnova systému z bodů obnovení obnovuje pouze systémové soubory a registry, tvých uživatelských dat (dokumenty, obrázky, emaily, filmy, ...) se ani nedotkne. Je to na 100% - dostkrát ověřeno.
Ještě můžeš zkusit MBAM, ten Ti tady ještě nikdo nedoporučil, je na tyhle šmejdy hodně dobrej. Samozřejmě ho musíš pustit (stejně jako většinu odstraňovačů bordelu) z nouzovýho režimu Windows!
Další variantou je použít bootovací antivirové CD, které nabízí ke stažení většina antivirových firem (AVG, Kaspersky, Avira, ...)

Při použití bodu obnovení o data a soubory ve složce Users nepříjdeš. Jen bude nefunkční soft nainstalovaný v tomto období. Než povolíš ten bod,tak EZ aktivátor bývá někdy nainstalovaný jako program. Zkus jej napřed odinstalovat,i z registrů. Musel jsi ale ještě něco tahat,poněvadž EZ akt. tohle tak dramaticky nezpůsobí. Neměl jsi v ten moment vypnutou antivirovou ochranu ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru