Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak důkladně vyčistit PC?

Zdravím,

mám kamaráda, který je co se počítačů týče ještě větší trouba než já. Zaplevelil si počítač všemožným bordelem, předpokládám asi různý malware a adware. Jako antivirus používá avast ale nějakou dobu mu počítač běžel úplně bez antiviru. Avast při hloubkovém testu našel pár virů a malwarů které odstranil. Ale problémy neustávají. Zkoušel AdwCleaner, potíže stále pokračují.
Nejvážnější zaznamenaný problém je milion vyskakujících oken jakmile v prohlížeči na cokoliv klikne. A teď už mu prohlížeče přestali fungovat úplně, hlásí že se nemůžou připojit k internetu, i když připojení je v pořádku.
Potřebovala bych pro něj tedy radu na nějaké opravdu dobré programy, které vyčistí z počítače malware, adware a podobné potvory.
OS: Windows 10

P.S.: Navrhovala jsem mu ať přeinstaluje celý systém, což by asi byla nejsnazší a nejrychlejší varianta. Jenže ztratil originální CD s OS. Tak proto mu zkouším pomoct jinak. Pokud se to nepovede vyřešit, bude si muset prostě to CD někde sehnat, což ale potrvá a on by to rád vyřešil ještě dnes :D Předem tedy děkuji za rady a tipy.

P.P.S.: Já sama nejsem nijak zdatná co se týče počítačů a on ještě míň, takže prosím všechny rady a postupy pište tak jednoduše a polopatě jak to jen lze, děkuji :D

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny