Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má notebook něco jako je IMEI u mobilu a něco podobného na tabletu?

Chci se zeptat. Mobilní telefon má IMEI, který se hlásí k síti, takže když vyměním kartu, nic to nepomůže, stále je u operátora vidět to IMEI. Zobrazuje se mu tam jak IMEI, tak číslo SIM-karty. Když budu měnit každý den SIM-kartu, stále bude vědět, že je to můj telefon, jen se mu tam zobrazí vždycky číslo další SIM-karty, kterou tam vložím.

Myslím, že něco podobného májí i tablety.

Otázka zní, funguje něco podobného i v notebooku? Že je jedno, jestli se přihlásím na nějakou konkrétní stránku přes wifi-free v Globusu v Brně, nebo pak zase na pumpě v Praze, vždycky někdo bude vědět, že je to z mého notebooku?






IMEI je zkratka z anglického termínu International Mobile Equipment Identity. Jde o unikátní číslo přidělené výrobcem mobilnímu telefonu.

Čísla IMEI mobilních telefonů mobilní operátor ukládá do registru mobilních zařízení (EIR). Po nahlášení krádeže mobilního telefonu operátoru je možné zablokovat zařízení s daným IMEI, takže jej v příslušné mobilní síti nelze používat.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny