Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký router do domácnosti?

Zdravím, prosím o radu, jaký router do domácnosti v paneláku. Nyní mám TP-Link TL WR741ND a vůbec s ním nejsem spokojen. Máme byt 4+1 a v místnosti na druhé straně bytu jsem takřka bez signálu. Zkoušel jsem měnit i kanál, na kterým Wi-Fi jede, ale bez výsledku. signál má prostě malý dosah.
Co byste mi doporučili za router? Bez ohledu na cenu.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Umístit router na lepší místo by nešlo?
Wikan 11.12.2016 11:48
Wikan
• Pripojeni pres <LAN>, popripade existuji i repetéry, ci zesilovace signalu (pro natahnuti signalu)…
XoXoChanel 11.12.2016 11:49
XoXoChanel
To neni routerem, to je panelakem, muj nazor, ze jedinne a zaroven nejlepsi reseni pro tebe je prest…
RedMaX 11.12.2016 12:09
RedMaX
jednoanténkový krám se v českých domácnostech kvůli pocitu důležitosti umísťuje kamsi do hlavního ro…
lední brtník 11.12.2016 12:11
lední brtník
Existuje najlepsie AP s routovacimi moznostami ak to myslis naozaj bez ohladu na cenu. To, "najlepsi…
Kilo.Viktor 11.12.2016 12:34
Kilo.Viktor
http://pc.poradna.net/a/view/1005523-alchymia-okol o-domacich-wifi-routrov Novy router nepomoze (pra… poslední
fleg 11.12.2016 13:31
fleg

• Pripojeni pres <LAN>, popripade existuji i repetéry, ci zesilovace signalu (pro natahnuti signalu), ale hlavne bytovky etc maji ten signal hodne, jak to napsat, s parazitama, kde nekolik lidi se deli nebo jede na stejném KANALu, ruseni, coz by byla spise zbytecnost..
TiP ~ Nekteré rutery maji v moznostech nastaveni delku ci silu signalu.[/i]
• WIFI se pripojujes pres "5GHz" nebo "2.4GHz" ? /*2.4 ma delsi dosah jako 5GHz pasmo
* Existuje i reseni obvodu INTERNETU pres "Power Line" elektrickou zasuvku, pres elektricky obvod, kde se misto rozvodu kablu LAN/RJ pouziva EL vedeni..

To neni routerem, to je panelakem, muj nazor, ze jedinne a zaroven nejlepsi reseni pro tebe je prestehovat se. (Samozrejme ne zase do panelaku, potrebujes byt nebo dum bez masivni zelezobetonove konstrukce!)

Druha blba moznost je umistit router do stredu bytu tak, aby to z kazdeho pokoje bylo pres jednu zed. Nebo potom si po byte natahnout kabel a wifi (router) mit v pokoji, kde se wifi pouziva nejcasteji a jinak se spolehat na kabel. Pak existujou taky ruzne wifi repeatery, ktere bys umistil po byte tak, abys mel signal vsude.

jednoanténkový krám se v českých domácnostech kvůli pocitu důležitosti umísťuje kamsi do hlavního rohového pokoje. 4-pokojový panelový byt má množství příček, v cestě můžou stát klidně i 3 zdi. signál za nimi je jednak extrémně utlumený a dále poškozený množstvím parazitních odrazů.
(každý pokrývá byt signálem, ale nikoho nenapadne dodat plánek)

možností je víc:
- vytáhnout z routeru kabel, v lištách ho vést až tam kde není signál, tam zapojit druhé ap se stejným ssid a wpa-key, vysílací kanál posunout aspoň o 5.
- přemístit router doprostřed bytu, ať v cestě signálu zůstane jediná zeď. pokud se na původním místě využívala lan, nechat tam switch.
- pro obejití zdí použít powerline adaptéry: jsou sety s druhou jednotkou s wifi vysílačem. zásuvky v paneláku jsou na stejné fázi, žádný problém.

Existuje najlepsie AP s routovacimi moznostami ak to myslis naozaj bez ohladu na cenu. To, "najlepsie" z toho robi to, ze to ma 19(!) internych anten a specialnu elektroniku k tomu. Stoji to okolo 1000 US$. Ovsem ak mas problemovy ovladac, alebo mizernu konstrukciu antenoveho systemu na strane pocitaca, tak to pomoze len ciastocne. To preto, lebo TL WR741ND pouzivam nejake 4 roky na vzdialenost 20m cez tri tehlove steny a funguje mi to rychlostou 90Mbps bez zasekavania, vypadavania a pod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru