Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oplatí sa 144Hz monitor?

Ano, na youtube jsou takový testy. Na druhou stranu se musím přiznat, mám tento monitor a před nedávnem mi kamarád půjčil PS4 (chtěl jsem si zahrát The Last of Us). Ještě jsem si na tom zahrál Dooma. Obraz byl absolutně plynulý na 60 snímcích. Nedalo mi to a pustil jsem Dooma na PC (na PS4 jsem si chtěl jen vyzkoušet, jak se to hraje s ovladačem) a myslel jsem, že umřu na to, jak je to nereálně pohyblivé. Nechal jsem hru zapnutou jak na PS4 tak na PC a přecházel jsem mezi monitory.
Došel jsem k závěru. 60 Hz je u hry dostačující, pokud je to singleplayer. Proč? Protože pokud je zapnutý VSYNC a obraz se netrhá, motion blur to podrží a žádného záseku nevšimneš. Pokud vypneš motion blur a necháš 60Hz tak se na to nedá čumět. Tudíž, ve hrách, kde je výhodné něco vidět, když se otáčíš, je 144Hz velkou výhodou. Na druhou stranu, obraz vypadá až nereálně plynule, něco jsem o tom načetl, je to proto, že mozek je zvyklý na "motion blur" který nám dělá sám mozek, když například otáčíte hlavou a soustředíte se na jeden bod. Lze to pozorovat na každém telefonu, co umí natáčet v 60 snímcích (totiž to video v 60fps už vypadá "reálnějš než realita".
Ještě ale dodám, že 144Hz je mnohem příjemnějších i ve Woknech skrz pohyb myši či skrolování stránky. Pokud teda nejste fanoušci duchařiny :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny