Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chladicí podložka pod notebook

Dobrý den,
zvažuji jako dárek chladicí podložku pod notebook na stůl. Pomůže reálně ke snížení teploty notebooku , nebo je to jen "předražené placebo", jak jsem četl v jedné z dřívějších diskuzí ? Pokud to funguje, máte prosím nějaký konkrétní doporučený typ ? Děkuji předem za odpovědí.

Předmět Autor Datum
Ne,to není dobré na chlazení,z principu jen ofukuje spodní plastový kryt a pokojová teplota sníží je…
kozakl 15.12.2016 10:42
kozakl
Neni to placebo, ale teplotu notebooku to samo o sobe nesnizi. Nekdy maji lide notebook nevhodne um…
Redmarx N 15.12.2016 10:55
Redmarx N
Říkám známým, že to je naprd. Jen to nafouká více prachu, pokud poletuje v místnosti a celkově je by…
Koala 15.12.2016 15:12
Koala
nejlepší je notas, který moc nehřeje...jakákoliv následná rádoby opatření to už nezmění..já nyní kou… poslední
paul 15.12.2016 16:29
paul

Neni to placebo, ale teplotu notebooku to samo o sobe nesnizi.

Nekdy maji lide notebook nevhodne umisteny a podlozka pak pomuze privodu a odvodu vzduchu, cimz dochazi k lepsimu odvetravani. Podlozka take muze zvysit ergonomii pri praci s notebookem. Jednoduse chladici podlozka je predevsim podlozkou a nejake to chlazeni je spis nevyznamne.

Říkám známým, že to je naprd. Jen to nafouká více prachu, pokud poletuje v místnosti a celkově je byt prašnější z ulice atd.
Notebook se musí sám uchladit, je na to přizpůsobený. má stát na rovné podložce, stole atd. Pokud si ho bere někdo do postele, obvykle se třeba polštářem ucpávají nasávací průduchy, otvory a notebook se nechladí, toto není dobré!
Pokud se nechladí, respektive se přehřívá, tak v horším případě je problém na desce, v tom lepším pouze ucpané průduchy, kudy ventilátor fouká teplo ven. Někdy stačí demontovat spodní kryt a ventilátor i průduchy (říkám tomu radiátor), profoukat stlačeným vzduchem, jindy se musí notebook nepochopitelně a složitě skoro celý rozdělat a vyčistit.
Stačí malý test. Papír čtvereček na poznámky asi 8x8 cm na jedné straně ohnout asi 2 cm do pravého úhlu (ohybem nahoru) a přiložit k notebooku kde je průduch horkého vzduchu, pokud se papír odfoukne, je to dobré, nebo to není zcela ucpané- pokud odjíždí málo, ale pokud se papír nehne vůbec, je to špatné- ucpané, nebo KO ventilátor...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru