Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows nenabootí s integrovanou GK

pořád jen přeblikávala nabídka pro vstup do BIOSu
blikající pomlčka je nefunkční spouštění systému z disku (není nalezen bootloader), bios už byl vykonán.
příčinou můžou být nastavení speedboot, secure boot a podobné nesmysly v biosu.
druhá možnost je hdd, na kterém už byl nainstalovaný nějaký systém, pak zrušený viditelný oddíl s windows, ale zůstal starý bootloader 300mb - a instalace nového systému s dalším bootloaderem to neopravila.
počet oddílů a aktivní z nich se dá zkontrolovat bootovacím partition managerem. k biosu zas bývá brožurka.
Počkám až mi widle nainstalují 212 aktualizací a zkusím vypnout ten fast boot... secure boot má jen dvě možnosti -> "UEFI boot" a "other OS" = nechávám na UEFI.
HDD nepravděpodobný - v instalátoru přes SHIFT + F10 konzoli přes command DISKPART -> "clean all" byl disk vyčištěn komplet (jsem poctivý a trpělivý)x)

znásilnění ESC
co tím tazatel myslí a proč používá nekompatibilní jazyk, ví jen pámbůh.

nepařím hry a v životě se obejdu bez externí grafiky, ale mám za to, že po zasunutí pcie grafiky se u stolních desek ta integrovaná vypne.
Omlouvám se myšleno tím bylo: "Intenzivní mačkání klávesy escape při blikající "pomlčce", div mi prstík neupadl", abych se dostal do té červené nabídky a ručně si spustil widle.

Ano integr se vypne, ale proto je v biosu možnost ho opět zapnout, zajímavý je fakt, že to předtím fungovalo a teď to nefunguje... uvidíme co mi windows udělá po updatech a po vypnutém fast bootu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny