Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firefox - ukládání do záložek

Dobrý den,
od jisté, nedávné doby mi činí problém uložit nějakou www adresu do záložek (= do oblíbených). Dříve, než stačím vybrat složku, kam chci ukládat, rychle a automaticky se záložka uloží do složky "Nabídka záložek". Samozřejmě, je možné toto uložení smáznout a pokusit se znova uložit (opět se stejně rychlým výsledkem) nebo lze přesunout ručně do složky, kam chci já.
Dříve jsem mohl dialogové okno k uložení záložky mít otevřené libovolně dlouho.
Možná - nedá se někde v nastavení (about:config) upravit čas - a na jakou hodnotu?
Děje se mi tak na dvou PC - W 7 a W XP (nová, 10 dní stará instalace), Firefox je v zatím poslední verzi 50.1.0. Patrně v nějaké aktualizaci došlo k samovolnému nastavení přímo od Mozilly, sám jsem vědomě nikde nic neupravoval.
Díky za rady a prosím - rady typu ať nepoužívám Firefox nebo okna, tak o takovéto jaxi zájem nemám.

Předmět Autor Datum
V jednom máš pravdu - FF asi defaultne nastavil ukladanie záložiek ako nezaradené. Ale nemáš pravdu…
yYy 18.12.2016 20:54
yYy
Ctrl+D = Úprava záložky,tam si to přeměníš.
Karel04 18.12.2016 21:16
Karel04
jj, o těhle možnostech taky vím. Mě šlo o to, jak zabránit rychlému, svévolnému uložení do záložek.…
neuvedu 18.12.2016 22:44
neuvedu
Žádné "rychlé a svévolné" ukládání záložek neexistuje. Pokud ti to tak dělá ve Firefoxu, tak si zkon…
IQ37 18.12.2016 23:22
IQ37
Rychlé a svévolné ukládání záložek existuje! Firefox používám již dlouhou dobu a tohle mi nikdy nedě…
neuvedu 19.12.2016 00:35
neuvedu
Také jsem to zkusil a mám to stejně jako ty, pokud zmáčknu Ctrl+D, záložka se po chvíli (pár sekundá…
L-Core 19.12.2016 06:13
L-Core
Jsem rád, že nejsem sám:-) Určitě to není normální chování, v Mozille asi někdo uplatnil zlepšovací…
neuvedu 19.12.2016 07:21
neuvedu
Mně to nevadí, protože vše cpu do "rootu" a čas od času to vytřídím ve Správci záložek do jednotlivý…
L-Core 19.12.2016 09:46
L-Core
Tak se omlouvám, skutečně to mizí (pokud se nenajede na to okénko kurzorem myši). Mám verzi Firefox…
IQ37 19.12.2016 12:56
IQ37
Tak já pokud najedu na to okénko myší, tak už to uložené je! Je tam v okénku hláška "Stránka přidána…
neuvedu 19.12.2016 20:59
neuvedu
Po prvním kliknutí - stránka se uloží do záložek (něco jako do TEMP), potom se dá změnit, kam se má…
IQ37 19.12.2016 23:06
IQ37
No, mám W7 a FF 50.1.0 a funguje to postaru, tedy normálně. Ale v případě potřeby přetahuji adresu z…
centsm 19.12.2016 23:19
centsm
Díky, nebyla jsem tazatelka, ale rada na ukládání záložek mi pomohla. poslední
nevim.nevim 26.07.2020 10:50
nevim.nevim
Tak jsem teď zjistil,že mi to blbne taky.A to mám starší FF 47.0.2,aktualizace zakázaná. Prostě klik…
Karel04 20.12.2016 00:49
Karel04

V jednom máš pravdu - FF asi defaultne nastavil ukladanie záložiek ako nezaradené. Ale nemáš pravdu v tom, že ju musíš zmazať a znova uložiť. Stačí na takto uloženú záložku znova kliknúť - na hviezdičku a spomínané okno pre voľbu uloženia sa objaví.

jj, o těhle možnostech taky vím.
Mě šlo o to, jak zabránit rychlému, svévolnému uložení do záložek. Abych si mohl záložku k uložení (případně vytvoření nové) vybrat sám, v klidu a ne během 2 vteřin aby se to uložilo samo tam, kam nechci. Nechce se mi to (jakýmkoliv z uvedených způsobů) přesouvat.

Žádné "rychlé a svévolné" ukládání záložek neexistuje. Pokud ti to tak dělá ve Firefoxu, tak si zkontroluj PC na škodnou, anebo pozakazuj postupně všechna nainstalovaná rozšíření (dokud nenajdeš chybu). Když nepomůže nic z uvedeného, udělej si obnovu Firefoxu (při spouštění Firefoxu podrž klávesu Shift).

Možná by pomohlo kdybys napsal, jakým způsobem ty záložky tvoříš (postup). Je jich více.

Rychlé a svévolné ukládání záložek existuje! Firefox používám již dlouhou dobu a tohle mi nikdy nedělalo, abych nestačil navolit, kam se má odkaz umístit. Na jednom PC se jedná o novou, čistou instalaci XP a oba počíatče jsou pod antivirovou ochranou, po instalaci XP a instalaci antiviru proběhlh prvotní test antivirem. Provedl jsem i restart prohlížeče se zakázanými doplňky.
Jen jsem si všiml, že mi třeba jen 4 otevřené panely někdy zabírají 100 % výkonu CPU a taky mi nejde odeslat vyplněný formulář Haló, tady Impulsovi (http://www.impuls.cz/souteze/hra-halo-tady-impulso vi-se-vraci-novym-podzimni-kolem/). Po odeslání formuláře k registraci zůstanou všechna okénka vyplněná, jen se změní captcha - jestli někdo tuhle hru znáte. Na druhým PC s W 7 mám Firefox nastavený úplně stejně a tam mi registrace do soutěže funguje bez problémů - formulář se odešle, vyplněná políčka se vyčistí a za 5 minut můžu znova se registrovat (tím nedělám reklamu zmiňovanému rádiu ani jeho soutěži) :-)
Postup, jak chci uložit něco do záložek:
mám vybraný panel s adresou, nahoře kliknu na Záložky - PŘIDAT stránku do záložek (Ctrl+D)
Objeví se okno s volbou kam přidat, pod jakým názvem.
Než však v tomto okně stačím vybrat někam jinam (defaultně je nastaveno Nabídka záložek), asi tak v průběhu 2 sekund nebo vteřin je to uloženo v Nabídce záložek. Nemůžu tedy stihnout navolit si, kam jinam bych to chtěl uložit, nejsem zkrátka tak rychlý, abych zareagoval.
Když je to takto uložené v Nabídce záložek, a kliknu nahoře v liště na volbu Záložky, už je tam volba Ctrl+D UPRAVIT záložku, tzn., že je to už uložené v Nabídce záložek. Tady se pak nabízí volba záložku smazat, změnit její název nebo změnit složku.
Já tu záložku chci uložit někam jinam, kam chci já, ne do defaultní Nabídky záložek, a to hned napoprvé, bez nějakých přesunů, úprav atd. Dřívejc to šlo bez problémů, mohl jsem mít okno k uložení otevřené třeba půl hoďky a nic se samo do Nabídek záložek neuložilo, čekalo to, až si vyberu nebo potvrdím složku, název...
Různě čtu třeba o úpravách registrů Windows, kde jsou také různé časy k něčemu, a ty časy se dají zkrátit nebo prodloužit. Tak jsem myslel, jestli něco podobného nejde u Firefoxu - buď taky v registrech nebo v About:config jsou taky různé číselné hodnoty, ale já prd tomu rozumím, tak jsem si myslel, jestli někde tam by se ta hodnota (a tím i čas potřebný k bezproblémovému uložení) nedala prodloužit - laicky řečeno.

Jsem rád, že nejsem sám:-)
Určitě to není normální chování, v Mozille asi někdo uplatnil zlepšovací návrh, o který však ne každý stojí a asi ne každý si této píč*ovinky všiml, někomu to možná nevadí, ae mě to přímo se*re.

Tak já pokud najedu na to okénko myší, tak už to uložené je! Je tam v okénku hláška "Stránka přidána do záložek" s možností záložku mimo jiné odstranit. Odstraníte, chcete uložit a celé se to opakuje - uloženo do defaultu, teda tam, kam nechci.
Teď jsem našel stránky české komunity, tak se zkusím zeptat tam: info@mozilla.cz

Po prvním kliknutí - stránka se uloží do záložek (něco jako do TEMP), potom se dá změnit, kam se má přesunout (nebo jestli má zůstat tam, kde je). Ale takhle to funguje už dávno. Nové je jenom to, že to okénko zmizí po dvou vteřinách, pokud na něm do té doby není kurzor myši. Ukládáno pomocí hvězdičky na liště (viz. obrázek).

[27697-zalozky-jpg]

Můžeš taky vyzkoušet rozšíření Add Bookmark Here ²

Když je to takto uložené v Nabídce záložek, a kliknu nahoře v liště na volbu Záložky, už je tam volba Ctrl+D UPRAVIT záložku, tzn., že je to už uložené v Nabídce záložek. Tady se pak nabízí volba záložku smazat, změnit její název nebo změnit složku.

V podstatě popisuješ stejný způsob, jakým to ukládám já. Nemusíš ale nic mazat, v tom okně si navolíš složku, tak se ta "dočasná" záložka automaticky přenese. Ale jak jsem už psal, takhle to funguje ve Firefoxu už dlouho (mám Windows 7). Tím rozšířením se dá nastavit, kam se budou záložky ukládát "defaultně" trvale.

Tak jsem teď zjistil,že mi to blbne taky.A to mám starší FF 47.0.2,aktualizace zakázaná.
Prostě kliknu na Přidat do záložek,otevře se okno s nabídkami,ale nahoře je rovnou hned napsáno Stránka přidána.. a je to tam fakt až na konci přidané.
Asi to budu muset do vyřešení taky ručně tahat myší z adresního řádku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru