Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě ntb do 25 000 Kč či ntb+pc?

Dobrý večer, byl jsem donucen ke koupi ntb, jelikož mi můj tři roky starý ntb umírá a nefunguje dostatečně či zamrzá a je pomalý (má i SSD).
Přemýšlel jsem nad kombinací stolního pc a ntb, ale na to, bohužel, nemám rozpočet. Když už mluvím o rozpočtu, tak ten mám tak maximálně 25 000 Kč.
Co se týče požadavků, tak bych ho využíval na cesty, hlavně na vysokou školu, ta je zaměření IT a strojařina, takže by to chtělo něco výkonnějšího, aby to zvládlo CAD, případně photoshop a něco na střihání videí (budu používat Premiere od Adobe). Na hry ho raději používat nebudu, vím, že by se mohl docela rychle uvařit...

Takže se hodlám tvrdit, že bych potřeboval ntb s rozlišením minimálně FHD, dále nejlépe i5 či i7 a nějakou dedikovanou grafickou kartu uvnitř stroje a nejlépe podsvícenou klávesnicí s maximální úhlopříčkou 15,6".
Vím, že se to skoro nedá splnit, ale potřeboval bych nějakou slušnější výdrž baterie, sice budu mít u sebe powerbanku, abych ho udržel na živu, ale rád bych, aby vydržel aspoň na takovou tu školní dobu, tedy tak cca 8 hodin při nasazení, jako je programování či práce v CADu (s CADem bude problém, ale proto bych si raději napojil powerbanku či bral kabely a někde se připojil - to si nějak budu muset vyřešit, ale raději bych bral baterii s delší výdrží).
Případně, máte nějaký lepší nápad? Bylo by lepší stolní pc a nějaký ntb na výdrž ve škole? Vím, že na tuto kombinaci nemám moc rozpočet, ale raději se ptám.

Moje nápady, co se týče ntb:
https://www.czc.cz/dell-inspiron-15-7559-cerna/183 381/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&u tm_campaign=Notebooky&utm_term=Dell_Inspiron_15_75 59_cerna¨
https://www.czc.cz/asus-gl552vx-cn146t-cerna/18769 9/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&utm _campaign=Notebooky&utm_term=ASUS_GL552VX_CN146T_c erna

V případě, že byste si mysleli, že nápad se stolákem a ntb by byl lepší, tak bych byl nadšený z možné vytvořené sestavy. Z komponentů mám HDD, SSD s OS a příslušenství k jeho ovládání (hlodavec a klávesnice). Monitor bych dokoupil externě, ale ten bych raději potřeboval také poradit (nejlépe velikost od 24"), pokud možno co nejlepší v poměru cena/výkon/kvalita.

Mám ještě jeden nápad, ale ten je asi trochu mimo moje finance, ale napadlo mě, že bych si mohl koupit macbook z obchodu www.macbookarna.cz, ale nemám s nimi zkušenosti. Je to jen takový nápad, který by mohl být dobrý, macbooky prý utáhnou CADy a podobné aplikace.

Děkuji za rady. :-)

Předmět Autor Datum
Anketka by nebyla? Na té vysoké nejsou pracovní stanice dostupné studentům?
ms 20.12.2016 20:40
ms
Bohužel nebyla... ;-) Jsou, ale mám i práci na doma, takže doma bych potřeboval pracovat a ve škole…
flagman 20.12.2016 20:44
flagman
Tak nejlevnější přenosná pracovní stanice je toto. Ani repasy nejsou nic levného. Na zápisky stačí o…
ms 20.12.2016 20:55
ms
To vím, ale musí v tom ntb být nutně ta Quadro grafika? Nevyrovnala by se jí nějaká gtx? Se sešity m…
flagman 20.12.2016 20:59
flagman
"...ale musí v tom ntb být nutně ta Quadro grafika?..." "...ta je zaměření IT a strojařina..." Když…
ms 20.12.2016 21:11
ms
Vím, k čemu se takové karty vyrábějí, ale ptám se, zda by mohla ta Quadro být nahrazena. Vím, co bud…
flagman 20.12.2016 21:22
flagman
Ten minulý návrh je sice hezký, takovou krabičku mám také doma, ale doufal jsem, že se najde něco no…
ms 20.12.2016 22:15
ms
Ale ano, ráčil, ale asi nemáte zkušenosti s úpravou videí či prací s dokumenty, jinak byste asi vědě…
flagman 22.12.2016 08:27
flagman
Vkládáte mi do klávesnice něco, co jsem netvrdil, ale jen střih na tabletu považuji za psychickou úc…
ms 22.12.2016 16:46
ms
Kdo tady mluvil o 4K? O něm tady není ani zmínka... Jaký ntb? Ptal jsem se na radu a to, že mi tady… poslední
flagman 22.12.2016 17:00
flagman

"...ale musí v tom ntb být nutně ta Quadro grafika?..." "...ta je zaměření IT a strojařina..."

Když IT, tak si zjistěte, k čemu se vůbec takové karty vůbec vyrábí a sám snad (?) víte, co náročného v CADu budete šmudlit. Na 2D šmudlení a lehké oblíbené 3D stačí i intelí grafika. Stejně teď člověk naříká, co za voly v té konstrukci pustili k malování výkresů, hlavně "3D", ale dělat se podle toho vůbec nedá. Generacím sešity stačily a budu troufalý a tvrdím, že toho znali více, než co dnes z těch VŠ leze. Minule byl také návrh, podle použití.

Vím, k čemu se takové karty vyrábějí, ale ptám se, zda by mohla ta Quadro být nahrazena.
Vím, co budu v CADu dělat, ale prostě jsem se zeptal na nějakou náhradu, protože ty Quadro stojí docela pálky, takže jsem je chtěl nějak nahradit.
Je sice hezké, že tady urážíte či máte krásné narážky na nové generace, ale nedokáži pochopit, proč mi hned nabízíte nějaké repasy, když by šlo navrhnout i levnější variantu. Nebo snad ne?
Jistě, některé návrhy jsou trochu přitažené za vlasy, ale co s tím nadělám? Někdo to vymyslí, tak proč ne...
Co se týče těch sešitů, kreslím do nich náčrty s odkazy na texty, co mám v ntb. Sám možná víte, že na programování je třeba ntb či pc, chtěl bych někoho vidět "šmudlit" příkazy na papír...
Ten minulý návrh je sice hezký, takovou krabičku mám také doma, ale doufal jsem, že se najde něco novějšího, abych ji nemusel tahat s sebou, protože je výkonově "za zenitem", aspoň z mého pohledu.

Ten minulý návrh je sice hezký, takovou krabičku mám také doma, ale doufal jsem, že se najde něco novějšího, abych ji nemusel tahat s sebou, protože je výkonově "za zenitem", aspoň z mého pohledu.

Co je "výkonově za zenitem", to tu nikdo neví, neráčil jste specifikovat typ a konfiguraci. Asi úmyslně...

Ale ano, ráčil, ale asi nemáte zkušenosti s úpravou videí či prací s dokumenty, jinak byste asi věděl, že na toto by 2 v 1 i tablet stačit mohl. Tou úpravou se myslí hlavně střih videí, další úpravy bych dělal doma, to je snad jasné, ne? Ten, kdo by si myslel, že na 2 v 1 se dají dělat nějaké úpravy (typu efekty apod.), tak ten o IT asi nic neví...
Kdybych chtěl něco na úpravy typu efektů, přechodů a podobných věcí, tak bych si samozřejmě vzal ntb či bych to upravoval na mém stoláku, který by to ještě zvládl.

Kdo tady mluvil o 4K? O něm tady není ani zmínka...
Jaký ntb? Ptal jsem se na radu a to, že mi tady píšete docela zahuštěné nesmysly, vám jako rada přijde? Pokud jsem si dobře všiml, tak jste mi nedokázal nabídnou či najít něco v cenové relaci, kterou jsem požadoval a poptával. Stačilo napsat důvod, proč normální gtx nemůže stačit quadro... To jste tady nenapsal, ale jen jste se ze sebe snažil udělat chytrého, nic víc a ani to se vám nijak nedaří...
Pokud byste se dokázal nějak vzchopit a nepsat blbosti, tak byste mi třeba pomohl, ale po vás chci hodně.
Jen tak mimochodem, nepsal jsem v požadavcích nic o gk quadro. Chtěl jsem tedy vědět důvod, proč mi doporučujete ntb s touto kartou. Ano, vím, k čemu ty karty jsou, ale nedokázal jste mi nabídnout vhodnou alternativu s gtx (s quadro si raději postavím pc, než abych ji měl v ntb), ačkoliv by nějaké mohly být. Vždy se něco najde, ne?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru