Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě ntb do 25 000 Kč či ntb+pc?

Dobrý večer, byl jsem donucen ke koupi ntb, jelikož mi můj tři roky starý ntb umírá a nefunguje dostatečně či zamrzá a je pomalý (má i SSD).
Přemýšlel jsem nad kombinací stolního pc a ntb, ale na to, bohužel, nemám rozpočet. Když už mluvím o rozpočtu, tak ten mám tak maximálně 25 000 Kč.
Co se týče požadavků, tak bych ho využíval na cesty, hlavně na vysokou školu, ta je zaměření IT a strojařina, takže by to chtělo něco výkonnějšího, aby to zvládlo CAD, případně photoshop a něco na střihání videí (budu používat Premiere od Adobe). Na hry ho raději používat nebudu, vím, že by se mohl docela rychle uvařit...

Takže se hodlám tvrdit, že bych potřeboval ntb s rozlišením minimálně FHD, dále nejlépe i5 či i7 a nějakou dedikovanou grafickou kartu uvnitř stroje a nejlépe podsvícenou klávesnicí s maximální úhlopříčkou 15,6".
Vím, že se to skoro nedá splnit, ale potřeboval bych nějakou slušnější výdrž baterie, sice budu mít u sebe powerbanku, abych ho udržel na živu, ale rád bych, aby vydržel aspoň na takovou tu školní dobu, tedy tak cca 8 hodin při nasazení, jako je programování či práce v CADu (s CADem bude problém, ale proto bych si raději napojil powerbanku či bral kabely a někde se připojil - to si nějak budu muset vyřešit, ale raději bych bral baterii s delší výdrží).
Případně, máte nějaký lepší nápad? Bylo by lepší stolní pc a nějaký ntb na výdrž ve škole? Vím, že na tuto kombinaci nemám moc rozpočet, ale raději se ptám.

Moje nápady, co se týče ntb:
https://www.czc.cz/dell-inspiron-15-7559-cerna/183 381/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&u tm_campaign=Notebooky&utm_term=Dell_Inspiron_15_75 59_cerna¨
https://www.czc.cz/asus-gl552vx-cn146t-cerna/18769 9/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&utm _campaign=Notebooky&utm_term=ASUS_GL552VX_CN146T_c erna

V případě, že byste si mysleli, že nápad se stolákem a ntb by byl lepší, tak bych byl nadšený z možné vytvořené sestavy. Z komponentů mám HDD, SSD s OS a příslušenství k jeho ovládání (hlodavec a klávesnice). Monitor bych dokoupil externě, ale ten bych raději potřeboval také poradit (nejlépe velikost od 24"), pokud možno co nejlepší v poměru cena/výkon/kvalita.

Mám ještě jeden nápad, ale ten je asi trochu mimo moje finance, ale napadlo mě, že bych si mohl koupit macbook z obchodu http://www.macbookarna.cz/, ale nemám s nimi zkušenosti. Je to jen takový nápad, který by mohl být dobrý, macbooky prý utáhnou CADy a podobné aplikace.

Děkuji za rady. :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny