Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhrada za GTX 770?

W7 neaktualizuju už tak půl roku.

Dualbootu se asi nevyhnu, leda v případě, že bych měl W7 virtuálně a v něm XP-mode. Mou podmínkou je běh 16-bit aplikací s podporou tiskáren (svoje lejzrovky tam emuluju jako Epsonku LQ-800). A potřebuju, abych ty 16-bity dostal i na LAN; dnes provozuji v síti dva PC W7/Pro, na obou je XP-mode a vše se vzájemně podle mých požadavků sdílí a vidí. U jednoho PC je sdílena tiskárna, tisknou na ni aplikace s obou W7 i ty 16-bitové z obou XP-mode. Další (záložní) počítače v síti nejsou až tak důležité, je to jen nouzovka (1x XP, 1x XP+Vista64).

Až někdy budu nový PC pořizovat, tak s W10/Pro. Pak začnu doma zkoušet, zda virtuální W7 a v něm virtuální XP bude fungovat (na síti, dle mých potřeb).

Je tu ale ještě jedno "ale", hry. Kdoví, kolik jich pod W10 (z těch co mám) nefunguje. A tak možná opravdu bude nejjednodušší ten dualboot

Nové CPU (Skylake? či další?) snad nebude překážkou pro W7, jak se kdysi uvádělo. Nemám ale o tom skoro žádné povědomí..

2 PC mi doma neprojdou - jak manželce vysvětlím, že potřebuju nový PC kvůli účtu, když to pak budu furt patlat na tom starém? :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny