Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na nejdůležitější část PC

Vrabci hnizdo funguje nejen pro arduino, ale treba i pro 32bitove STM32F103 (zname tez jako blue pill) - oboji jsem uspesne zkousel - ostatne to vrabci hnizdo muze byt i jen krystal, tri kondiky a sbernice, ktere te zajimaji si vytahnes dratama kam potrebujes (jo, klidne metr daleko a ctes tim senzory a kompletne ridis robota).

Navrhnout desku pro jednodussi CPU taky neni zas takovy problem, to udelas za odpoledne, za vecer ji vyleptas a osadis a pak uz jen leta provozujes. (Dobre, ty mozna ne, ja opakovane ano).

32bitovy pocitac s klavesnici, grafickym displayem a nekolika nezavislymi komunikacnimi kanaly jsem taky ubastlil bez zakladni desky (nepocitam-li propojeni pinu CPU na kontakty klavesnice v podstate primyma cestickama medi - opet deska na jedno odpojedne od navrhu do fungujiciho zapojeni).

Cili bavime-li se jen o pocitaci a CPU, tak zakladni deska v nekterych pripadech netreba vubec, v mnoha pripadech muze byt znacne jednoducha a eventualne vyrobitelna i doma bez nejakych zavratnych investic (a to se bavime o pocitacich vykonove srovnatelnych s tim, co doletel s lidskou posadkou k mesici a zpet). Bavime-li se o modernim PC (coz je dost zanedbatelne mala podmnozina pocitacu), tak to na zakladni desce zavisle samozrejme je, ale bez CPU stejne samozrejme nepujde.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny