Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno W7-aktivační klíč.

hele v tomto případě bych nebyl tak striktní. třeba pro jeden bazarový notebook jsem tuto licenci taky koupil na https://www.vyhodny-software.cz/. oni ti k tomu pošlou fyzické médium a COA štítek, ten můj je taky od Dellu. ano z pohledu licenční smlouvy s MS je to její porušení. Ale uvědom si, že podle toho stanoviska EU je tato část, tedy vázání na HW protizákonné.

je to hezky vysvětleno zde. tato firma měla slušnou kampaň, navíc ke každému balíku přikládají právní výklad a podobně pěkně je to vysvětleno zde.
https://www.vyhodny-software.cz/blog/rozhodnuti-esd/

jako jasně, servervou licenci bych takto nekoupil, nebo ne multilicenci, či třeba online licenci, ale na občasný nákup podkladové licence mi to vyhovuje. podobně bych takto nekupoval licenci office. je to z toho důvodu, že bych se nechtěl handrkovat s Microsoftem. těším se spíš na nějaký judikát ke konkrétnímu případu s MS buď oem licencí pro Windows nebo obecně licencí pro Office.

jinak čemu nevěřím je použití nevyužitých licencí, třeba z MS Office 365, jak jsem pochopil že někdo prodává, to je už na "hlavu". ale běžně tyto typy licencí doporučuju známým, který už mají starý stroj a nemají legální licenci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny