Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Správne zapojenie

Lan1 kábel od poskytovateľa zapojím do switchu1 a zo switch1 lan2 kabel do wifi routru z switch1 lan3 kabel do switch2 a zo switch1 a switch2 kablami lanXY do všetkých zariadení. V prípade že mi internet nejde tak mi pc zapojený do switch2 nechce zapojiť do siete vytvorenej vo wifi routeri. Je potrebné zapojiť lan1 do wifi routru wan portu a do lan portu na wifi dať lan2 do switchu aby ma vždy pripojilo do siete vytvorenej vo wifi routri alebo to treba v kazdom pc a v kazdom zariadeni niekde nejako nastaviť aby bolo všetko pripojené v tej istej sieti ktorú som si vytvoril vo wifi routeri.
Ďakujem pekne za pomoc.

Předmět Autor Datum
Takové zapojení nedává smysl, pokud ti poskytovatel nedal rozsah IP pro tvou LAN. V takovém případě…
touchwood 26.12.2016 08:24
touchwood
Poskytovateľ mi dal len wifi router do kt zapojil lan kábel do wan portu. Všetko mi pekne fungovalo…
Michal29 26.12.2016 09:42
Michal29
Mas odnekud vyveden kabel od poskytovatele a do tohohle kabelu musis pripojit wifi router a az za ne…
RedMaX 26.12.2016 09:46
RedMaX
zkus zvládnout nějaký náčrtek, v tom slovním bordelu se nevyznám. a když připíšeš typy těch krabiček…
lední brtník 26.12.2016 12:19
lední brtník
Presne tieto info som potreboval. Veľmi veľmi pekne ďakujem za pomoc všetkým.
Michal29 26.12.2016 15:03
Michal29
počítej s tím, že pokud rozdělíš pc mezi více switchů, tak pokud je nějak šikovně nepověsíš za sebe,… poslední
lední brtník 26.12.2016 15:41
lední brtník

Poskytovateľ mi dal len wifi router do kt zapojil lan kábel do wan portu. Všetko mi pekne fungovalo aj ked som do routra pripojil switch. Teraz mam vsak viac zariadeni a router nestihal tak som doppjil switch k nemu. Všetko o5 fungovalo ale potreboval som dalsi switch a niekde som sa docital ze je lepsie zariadenia zapajat cez switch pretoze router sa pripojenim vela zariadeni zahlti a spomali.. nevyznam sa v tychto veciach tak akoby som potreboval preto sa chcem poradit ako to mam spravne zapojit aby všetko fungovalo ako má.
Čo sa týka rozsahu ip myslel som ze to sa nastavuje vo wifi routri a nie ze mi ich musi uvolnit poskytovatel. Zrejme tomu nechapem spravne pretože si myslím že v mojej domacej sieti mozem mat zosietovane zariadenia kolko chcem resp. Kolko mi dovoli router. Ved predsa router mi pri pripojeni prideli automaticky IP adresu k novemu pripojenemu zariadeniu. Kedze pouzijem switch rozsah moznych pripojenych zariadeni sa zvýši. Alebo ak nezvýši mal by byt aspon rovnaký ako ho definuje router nie? Nepotrebujem ho navysit stačí mi ak switche odlahcia zatazenie wifiny aby jej rýchlosť neobmedzovali ip kamery.

Bol by som rád keby mi tuto problematiku niekto objasnil prípadne dal nejaku stranku kde je to vysvetlene nech si v tom zmatku mozem spravit systém a poriadok.

Mas odnekud vyveden kabel od poskytovatele a do tohohle kabelu musis pripojit wifi router a az za nej muzes pripojovat switche, jinak to fungovat nebude, proste router musi byt v ceste od poskytovatele prvni. Ten zbytek co pises o zahlceni jsou nejake nesmysly.

zkus zvládnout nějaký náčrtek, v tom slovním bordelu se nevyznám.
a když připíšeš typy těch krabiček, bude to skoro dokonalé.

router řeší všechnu komunikaci co jde ven + přidělování adres + wifi.
switche ti obstarají jen provoz za nimi, pokud něco sdílíš mezi pc ve vnitřní lan.

počítej s tím, že pokud rozdělíš pc mezi více switchů, tak pokud je nějak šikovně nepověsíš za sebe, půjde datový tok přes lan část routeru, ale to ho příliš nevytěžuje.
využívá se to spíš v případě: původní 100mbit router, za ním gigabitový switch pro vzájemnou komunikaci pc s dnes běžnými gigabit síťovkami.
kdežto hromadění 100mbit switchů za router nemá jiný smysl než rozšíření počtu lan portů. a zvýšení příkonu krabiček.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru