Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Správne zapojenie

Poskytovateľ mi dal len wifi router do kt zapojil lan kábel do wan portu. Všetko mi pekne fungovalo aj ked som do routra pripojil switch. Teraz mam vsak viac zariadeni a router nestihal tak som doppjil switch k nemu. Všetko o5 fungovalo ale potreboval som dalsi switch a niekde som sa docital ze je lepsie zariadenia zapajat cez switch pretoze router sa pripojenim vela zariadeni zahlti a spomali.. nevyznam sa v tychto veciach tak akoby som potreboval preto sa chcem poradit ako to mam spravne zapojit aby všetko fungovalo ako má.
Čo sa týka rozsahu ip myslel som ze to sa nastavuje vo wifi routri a nie ze mi ich musi uvolnit poskytovatel. Zrejme tomu nechapem spravne pretože si myslím že v mojej domacej sieti mozem mat zosietovane zariadenia kolko chcem resp. Kolko mi dovoli router. Ved predsa router mi pri pripojeni prideli automaticky IP adresu k novemu pripojenemu zariadeniu. Kedze pouzijem switch rozsah moznych pripojenych zariadeni sa zvýši. Alebo ak nezvýši mal by byt aspon rovnaký ako ho definuje router nie? Nepotrebujem ho navysit stačí mi ak switche odlahcia zatazenie wifiny aby jej rýchlosť neobmedzovali ip kamery.

Bol by som rád keby mi tuto problematiku niekto objasnil prípadne dal nejaku stranku kde je to vysvetlene nech si v tom zmatku mozem spravit systém a poriadok.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny