Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nenaběhne OS Win 10

Po restartu už nenaběhl OS Win 10 z novýho 2TB disku
protože primární disk zůstal v biosu nastavený 1tb a na něj se nainstaloval bootloader.
instalátor windows je totiž od visty tak hloupý, že nedokáže upozornit, že na jeden disk instaluje zavaděč a na druhý systém.
přitom ten bootloader stačilo na nový 2tb disk překopírovat, oddíl nastavit jako aktivní a vybrat správné pořadí v biosu.

ten předřečníkův nesmysl s 1/0 je k ničemu.
naopak kdybys nepoužil nějaký úchylný eraser, mohl jsi smazaný bootloader na 1tb disku obnovit a dodatečně ho překopírovat teď.

zachovat tím data, o které nechci přijít
pravděpodobně máš 2tb disk, nerozdělený na systémový a datový oddíl, data jsou na jednom hnoji se systémem. a při každém rozdrbání systému budeš znovu zoufale řešit, jak nepřijít o data.

teď by bylo nejlepší jít si koupit ssd 128-250gb, nastavit ho v biosu jako výchozí a na něj potřetí a konečně správně nainstalovat systém. (budou na něm jen windows a programy)

pokud máš zavřený krám s disky, můžeš data překopírovat na 1tb disk,
pak se dá zkusit posunout začátek disku o 100-200gb, podle počtu dat to bude dlouho trvat, disk musí být po kontrole souborového systému. rychlejší je celý obsah 2tb disku smazat, když budeš mít data zálohovaná na 1tb.
zkontrolovat, že v biosu je předvolený bootovací disk 2gb a na vytvořené volné místo nainstalovat znovu systém. v něm přesměrovat "knihovnu" dokumenty na druhý oddíl d: s daty.

že to po tobě chce product-key, to máš blbý. ani u těch wirdows8 nebyl?
pak se dá 2tb disk přidat do jiného stoláku, jestli ho produkey na 2tb disku vyhledá - nepleť si zas disky.

a protože si nehlídáš pořadí, co na který sata kabel připojuješ, aspoň vždy při změnách disků v biosu zkontroluj, že je nastavený správný disk jako botovací.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny