Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže nakonec stačilo připojit zařízení k PC, kde se zobrazilo jako další disk v režimu MTP a přes T…
jege 02.01.2017 00:54
jege
data zkopíruješ do PC pomocí TC a následně opět pomocí TC do nového telefonu.
touchwood 02.01.2017 06:00
touchwood
Tak bohužel, z Androidu do PC to přes TC jde bez změny časových údajú, ale zpět do Androidu to nasta…
jege 02.01.2017 18:03
jege
Teda nemyslel jsem, že to bude takový problém ... A pro majitelku telefonu je to principiální záleži…
jege 02.01.2017 22:31
jege
Ona to katastrofa neni, jen uzivatelka pouziva nejakou funkci nezamyslenym zpusobem. Lide proste vzd…
RedMaX 02.01.2017 23:58
RedMaX
Skvele, takze podle tehle logiky je jako informace o datu a casu vzniku souboru zbytecna?! Tak proc…
Paku 11.01.2019 07:57
Paku
Reagovat po dvou letech,no nevím kdo z koho (sebe) něco dělá. :puff:
forestek 11.01.2019 09:33
forestek
Jak je videt, porat si to nekdo precte. A plati to stale, po 2 letech, nebo 2 dnech. Takze na platno…
Paku 13.01.2019 13:22
Paku
Kopírovanie so zachovaním času medzi telefónom a sd kartou funguje bez problému. Použitý TC pre andr…
pozorovateľ 13.01.2019 13:34
pozorovateľ
Tak to je jedine dobre, pokud v tom pripade plati to co o me napsal forestek. Dobre pro Android, ne…
Paku 15.01.2019 20:32
Paku
Google play je veľký, to áno, u mňa až cez 500 MB, a to by bolo na inú debatu. Ale samotný TC má aj… nový
pozorovateľ 16.01.2019 06:30
pozorovateľ
Nevim presne o co slo a cist to uz nebudu, ale chyba je jednoznacne u tebe, nikoliv u systemu. Necha…
RedMaX 15.01.2019 21:51
RedMaX
Pak je ten systém navržen špatně, o čem svědčí i to, že TC tuto funkci nabízí a podle mých pozorovan…
jege 15.01.2019 22:56
jege
Neni navrzen spatne, funkce casovych znacek je naopak navrzena spravne, jen ji uzivatele nechapou a… nový
RedMaX 16.01.2019 05:21
RedMaX
Co je na něm správně, když to uživatelům nevyhovuje a snaží se to použít jiným způsobem? Jak lze řeš… nový
jege 16.01.2019 12:24
jege
Tam, kde to dava smysl a potrebujes znat casovou znacku, tam neco existuje. Osobne me napadaji prave… nový
RMX 16.01.2019 13:18
RMX
A co v případě přesunu souboru? Tam přece nic nového nevzniklo, že v praxi se vytvořila kopie a půvo… nový
jege 16.01.2019 22:49
jege
Ve Windows jsou ty polozky tri: vznik, posledni modifikace, posledni otevreni. Vidis sam to vis, ze… poslední
RedMaX 16.01.2019 23:42
RedMaX

Takže nakonec stačilo připojit zařízení k PC, kde se zobrazilo jako další disk v režimu MTP a přes Total Commander (for Windows)jsem to požadované soubory překopíroval na microSD kartu připojenou k PC přes čtečku. V nastavení Total Commanderu byla přitom zapnuta funkce neměnit časové údaje složek a souborů. Ovšem jak přenést soubory do nového telefonu bez microSD netuším.

Tak bohužel, z Androidu do PC to přes TC jde bez změny časových údajú, ale zpět do Androidu to nastaví aktuální datum. Nějak mi uniká logika takového chování systému, u souboru spíše potřebuji vědět, kdy se udála nějaká změna samotného souboru a ne kdy byla se souborem provedena nějaká manipulace.

Teda nemyslel jsem, že to bude takový problém ... A pro majitelku telefonu je to principiální záležitost, v mobilu má pracovní fotky, u kterých se potřebuje rychle orientovat podle data vzniku. Pokud mají všechny staré fotky stejné datum, tak je to pro ní katastrofa. Hodil bych je microSD, ale zase je škoda přijít o další SIM, když schválně kvůli tomu kupovala mobil s 64GB paměti (Honor 8 Premium).

Ona to katastrofa neni, jen uzivatelka pouziva nejakou funkci nezamyslenym zpusobem. Lide proste vzdy prijdou na neco s cim nebylo pocitano. :-)

Videl bych to na nejakou aplikaci na spravu fotek, pro Windowsy existuji, tak by mohlo neco existovat i na Androidu.

Co zkusit nejakej cloud. Treba Onedrive radi fotky podle data vzniku, takze kdyby se na starem mobilu nahraly do Onedrive, tak by se tam mohly seradit a drzet to serazeni ikdyby je nechala na novem mobilu offline, ale prakticky to nevim, ja nahravam jen do cloudu a z mobilu to mazu (presouvam do PC).

Skvele, takze podle tehle logiky je jako informace o datu a casu vzniku souboru zbytecna?! Tak proc tyhle informace v systemech jsou?! Bud jsem nepochopil pointu, nebo se snazite delat z lidi blbce (?) Osobne vlastnosti datum a cas souboru vyuzivam velmi casto a od toho je rekl bych i funkce radit podle data a casu v souborovych manazerech od dob MS-DOSu a nebo pri vyhledavani souboru!
Takze uz vime jaky typ lidi ma tyhle boty v Androidu na svedomi. Generace lidi s mozkem s vyvojem Androidu od verze 4.X skoncila a predala to nejspis generaci bezmozku co dela jen selficka na xichtbooku :-(*) ;-(
I kdyz byvaly kamarad uci programovani na univerzite a verim, ze by byl schopny taky tvrdit, ze 30 let vyuzivana funkce je nezamyslena. Zvlast pokud by to znamenalo plivnout na neco jineho nez MS, nebo Apple. Prave pro to uz je byvaly :-P A FB pri tom nema...

Tak to je jedine dobre, pokud v tom pripade plati to co o me napsal forestek. Dobre pro Android, ne pro me. Ja sem dostal po zalohovani a smazani 1GB dat z interni pameti taky konecne dneska do tabletu Total Comander pro Android. Po tom co mi Obchod Play vnutil myslenku pri marnych pokusech, ze pro nainstalovani typnu maximalne 20MB velke aplikace (instalacni balicek ma podle Obchodu Play 1,64 MB!) potrebuje v ulozisti minimalne 400MB mista!!!! :-? 3-[ Proboha na co!?!? Proc?! To je dalsi prihlaska na ranu nekomu pesti! Kdyby to alespon nekde vysvetlili, ale ne, to je "vazeny uzivateli proste jsi d*bil, a trhni nam nohou. My sme ti tu vysmahli od oka cifru a ty se s tim smir, protoze nas to nezajima! Ty musis byt tupec, kdyz pouzivas nase produkty takze ti to nedojde!"
Pristup diky kteremu jsem zavrhl Apple, a nektere dalsi vyrobce, nebo poskytovatele sluzeb a ted zvoni hrana Androidu. V pristi aktualizaci nebo verzi to bude 1GB a prespristi 1TB? Efektivni vyuziti zdroju na ktere cekat nebudu! Nezachrani to ani stupidni hry, "modni" komunikacni nesmysly 100x prejmenovane, zbytecne a hladove aplikace ktere nahradi zalozka ve webovem prohlizeci, ani ty zbytky nebohych uzitecnych efektivnich aplikaci, topicich se nekde hluboko mezi tim vsim plevelem, a ktere za chvili ani Android nedovoli nainstalovat a jejichz vyvojari uz vzdali vyvoj :x:

Nevim presne o co slo a cist to uz nebudu, ale chyba je jednoznacne u tebe, nikoliv u systemu. Nechapete funkce, ktere rikaji, co to je cas vytvoreni, cas zmeny, cas otevreni souboru. Ja za to nemuzu. Pritom ty funkce jsou jasne dane a srozumitelne, nemam k tomu co rict. Kopirovany soubor neni original, ale kopie a ta byla vytvorena ve chvili zkopirovani, cas tedy sedi spravne.

Edit: Pokud chces uchovavat metadata jako treba casove udaje, tak pres databazi, jsou na to i programy, ktere tu alespon castecne databazi automatizuji.

---

Co se tyka toho, proc nejde na Androidu nainstalovat soubor, ktery ma 20MB, kdyz nemas 400MB volneho mista, tak je to taky trochu jinak. Google Play se automaticky aktualizuje na nove verze aniz by dal sanci to uzivateli ovlivnit. Pred timto procesem se dotaze systemu, jestli je v nem dostatek mista pro aktualizaci. Pokud neni, nelze aktualizaci provest a proto to Android vyhodnoti tak, ze kdyz nelze aktualizovat Google Play, nelze instalovat ani nic jineho a basta. Je to idiotske jako cely Android, ale je to tak a muzes se vztekat do aleluja, ale nic s tim neudelas. Jedinny jiny mobilni system je iOS na Applu, zadny dalsi vyber nemas.

A mimochodem Google Play zacinal na 30MB mista, dnes si to vezme klidne 400MB, za par let to da klidne to 1GB. Zaroven ovsem poroste uloziste v novych telefonech, takze kdo si bude porizovat pravidelne novy mobil, ten na problem nikdy nenarazi, nebot procentuelne je to bud stejne zabraneho mista nebo i mene. Nemusim ti snad vysvetlovat, ze kupovani neustale novych telefonu neni chyba ale cil.

Pak je ten systém navržen špatně, o čem svědčí i to, že TC tuto funkci nabízí a podle mých pozorovaní, je dost často vyžadována a používána. Uživatele opravdu většinou nezajímá, kdy byl soubor naposledy přesunut nebo zkopírován, ale kdy byl reálně vytvořen nebo upraven.

A potřeba Xkrát většího místa na instalaci malého programu mě umí také neskutečně naštvat, ale už jsem se ji naučil obcházet. Stačí odinstalovat aktualizace googlovských aplikací typu Youtube, Mapy a pod., provést potřebné instalace nebo aktualizace dalších programů, přesunout je na externí úložiště a pak nainstalovat nejnovější aktualizaci odinstalovaných aktualizací googlovských programů a najednou je na vše místa dost. Pokud potřebuji ještě více místa, tak odinstaluji nějaký větší program, který nemá uživatelské nastavení a po aktualizaci jej nainstaluji znovu a také se vleze i novým programem nebo aktualizací.

Neni navrzen spatne, funkce casovych znacek je naopak navrzena spravne, jen ji uzivatele nechapou a zamenujou za neco jineho, co maji resit jinak - pres metadata. To ze funkce jde obejit a udaj podvrhnout neznamena vubec nic. Spis jde o to, ze ten casovy udaj neni duveryhodny a uzivatel s nim nemuze pocitat jako s necim trvalym. (Sam jsem toho kdysi vyuzil pri praci, kdyz mi byla kontrolovana podle techto casovych znacek, ale ja to delal v jiny cas a rychleji, ale pak jsem ty udaje zmenil. :-))

Jo, jenze u ZTE Blade jsem se dostal do stavu, kdy uz zadne obejiti nepomohlo. Mel jsem i falesne interni uloziste na sd-karte, ale porad tam ta kontrola fungovala a nektere veci musely zustat na tom systemovem oddile a nakonec jsem telefon musel zrusit, kdyby tam nebylo to hloupe omezeni, fungoval by dodnes.

Tam, kde to dava smysl a potrebujes znat casovou znacku, tam neco existuje. Osobne me napadaji prave jen ty fotky pres EXIF. U zbylych souboru je preci ten udaj take jasny: soubor proste vznikl a dostal udaj o case, ovsem nepochopeni nekterych uzivatelu je, ze i kopirovany soubor je kopie a ta take vznikla a teda dostala vlastni udaj o case. Nevim, co na tom nechapes.
Mimochodem, pro jeste jednodusi informaci o case vzniku fotky, ale plati to i jakehokoliv jineho souboru, muzes dat datum a cas porizeni fotky primo do jejiho nazvu.

A co v případě přesunu souboru? Tam přece nic nového nevzniklo, že v praxi se vytvořila kopie a původní soubor se smazal, uživatele moc nezajímá. Troufám si říct, že pro většinu uživatelů je důležitější datum vzniku nebo modifikace obsahu souboru než samotného souboru, což může, ale také nemusí být jedno a to samé.

Ve Windows jsou ty polozky tri: vznik, posledni modifikace, posledni otevreni. Vidis sam to vis, ze presun je kopie + smazani. A fakt nebudu uz dokola opakovat, ze jestli neco uzivatele zajima, tak si to ma zajistit sam - pres databazi s metadaty. Ty casove udaje u souboru, ktere poskytuje filesystem jsou servisni, ne uzivatelske. Dal uz tu o tom debatu vest nehodlam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru