Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě notebooku 1

Potom môžete hocikedy vojsť do BIOSu, nabootovať z USB klúču, a normálne to nainštalujete ako keby ste inštalovali z CD,...

tzv. ISO, čož je samotný windows je na stiahnutie zdarma, iba licence na aktivovanie stojí, v tomto prípade keď si kúpite notebook tak už v cene notebooko je cena licence, takže vlastne vy už viac neplatíte, preto ste teda vtedy platily za CD, neplatily ste za windows ale za samotné CD ako hmotnú vec, podobne jak teraz zas kupujete USB klúč (teda flash disk) ten nieje zaddarmo, ale samotná insalačka je,... ak už jednou bol aktivovaný windows v prípade OEM licence sa aktivačný klúč zapíše do notebooku (presneji BIOSu) a potom teda pri inštalácii už nebude pýtať nič, rovno to nainštalujete,...

teda stučne, platíte za USB klúč alebo za CD,... avšak stiahnuť ISO zo stránky microsoftu, alebo stiahnutie windowsu cez tú utilitu (odkaz ktorý som Vám sem napsal) je zdarma.


V prípade že kupujete notebook ktorý nemá predinštalovaný OS, vtedy musíte kúpiť licenciu, vlastne si kúpite aktivačný klúč, a windows znova podobne zadarmo stiahnete zo stránky microsoftu inštalačku (presneji ISO) alebo teda media creation tool, ktorý vám spraví z usb klúča inštalačku.

Ak teda kúpite notebook s predinštalovaným windowsom tak platíte len za USB klpč, za nič viac. Všetko ostatné je v cene notebooku.

Jinak rovnako je to úplne s každou verziou windowsu či 7, či 8.1 tak 10.

V prípade win 7 je teda jedna vínimka, po starom zvyklo bejt že licenčný klúč nebol v BIOSu, ale bol napísaný na štítku na spodku notebooku, takové číslo ktoré ste opsali do okienka pri inštalácii.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny