Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyba disku

Vždy jsem měl v PC NTFS. Teď mi ale servisní technik během přeinstalace WinXP a doinstalace přeformátoval disk na FAT32. Při každém zapnutí nebo restartu mi teď ale během bootování počítač hlásí něco jako: Některý z vašich disků je třeba zkontrolovat kvůli konzistenci. Pro zrušení kontroly stiskni jakoukoli klávesu (nedoporučuje se). když tu kontrolu nechám běžet tak trvá asi 45min a po dříštím zapnutí PC se stejně opakuje. Poraďte, prosím, co s tím.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak se mi povedla ta konverze do NTFS. Už jsem zkusil i pár restartů a žádná kontrola disku se už ne…
Honza2 30.06.2007 01:13
Honza2
normální imagovací systémy (ghost, true image) si pamatují původní filesystém a ten ti obnoví. spasi…
lední brtník 30.06.2007 01:35
lední brtník
Dík. Už jsem to vyzkoušel a zjistil jsem, že mě ta Spasitelova obnova vrátila i do toho FAT32. Takže… poslední
Honza2 30.06.2007 17:21
Honza2

Tak se mi povedla ta konverze do NTFS. Už jsem zkusil i pár restartů a žádná kontrola disku se už nekonala. Zdá se, že je vše chno OK. Všem vám moc díky za cenné rady.
Ještě bych se chtěl zeptat jestli, až někdy v budoucnu použiju toho Spasitele, kterej mi z image vrátí systém do stavu, v kterym mi ho technik předal, jestli mi to vrátí opět ve FAT32 nebo NTFS?

Dík. Už jsem to vyzkoušel a zjistil jsem, že mě ta Spasitelova obnova vrátila i do toho FAT32. Takže jsem musel znova konvertovat. Ale neva, je to přeci jen poslední možná záchrana a doufám, že ji nebudu muset využívat často. Ještě jednou, díky všem za rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru