Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počítač se nenabootuje,odešla základní deska?

Zdravím, už delší dobu se potykám s problémem, že když zapnu PC tak se během 3s od zapnutí restartuje, poté se sice znovu zapne ale to už se nenabootuje systém, klavesnice, myš ani monitor (poznáno podle podsvícení a kontrolky na monitoru, která svítí oranžově, jako kdyby ve standby režimu). Stalo se to už parkrat už i dříve, ale vždy se do par hodin PC vzpamatoval a zapnul se.
PC i ventilátory "běží", takže hádám že zdrojem to asi nebude..

Důvodem toho co se teď děje je podle mě to, že mí nechápaví rodiče měli občas mě nepochopitelné choutky PC vypojit přímo z elektriky, vytáhnout zásuvku při tom když PC afk běžel.

Takže moje otázka zní, jak odhalit s co největší pravděpodobností co způsobuje tento problém?

Jo, a ještě dodám že při posledním vytáhnutí zásuvky, se resetoval dokonce i router do továrního nastaveni, který byl zapojen ve stejné prodlužce.

Předem děkuji za jakékoliv rady a nápady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
K PC jsem se dostal až dnes. CMOS baterku jsem na 15min vyndal ale boužel beze změny. Zítra si dojd… nový
Dvia92 10.01.2017 19:13
Dvia92
+ zjistil jsem, že se tento problem vyskytl vždy po tom, co šel PC do stand by režimu, poté co jsem… nový
Dvia92 10.01.2017 19:21
Dvia92
CMOS baterka vyměněna. PC se ihned nastartoval, ale nešel nabootovat system (nejspiš kvuli resetu BI… poslední
Dvia92 12.01.2017 07:00
Dvia92

K PC jsem se dostal až dnes. CMOS baterku jsem na 15min vyndal ale boužel beze změny.

Zítra si dojdu koupit novou baterii a zkusím to ještě s ní, na netu jsem se dočetl že může během času odejít(nynejší je stará cca 6 let), těch 50Kč za zkoušku mě nezabije, hlavně se modlím aby to nezpůsobovala ta základní deska.

Ještě dodám, že při uspěšném klasickém startu PC se ozvalo vždy jedno pípnutí, při tomto problému se ale neozve nic, takže hádám že to nakonec bude ta MB. Ještě si zkusím pujčit zdroj a zkusit ten, ale moc nedoufám.

CMOS baterka vyměněna. PC se ihned nastartoval, ale nešel nabootovat system (nejspiš kvuli resetu BIOSu). Nastavil jsem tedy aby se jako prve bootovalo z SSD disku ale to i tak stale nešlo. Pote mě napadlo odpojit HDD, od te doby PC nenaběhl ani do BIOSu, ani v případě kdy byl HDD znovu zapojen.
Problem stejny jako na začátku, jen s tím rozdílem, že teď k možné vadě zdroje a MB můžu přemýšlet i o odešlích discích..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru