Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oplatí sa pretaktovať FX 8300?

Sem se nevyjádřil nejlíp. C o se týče taktování, kde sem popisoval vývoj a stabilitu(na ty 4Ghz), šlo o nastavování bez turba a dalších úsporných funkcí (osobně se mi ta myšlenka turba nezamlouvá) tam pak cpu naskočilo při stresstestech delší dobu na61 stupňů.

Když sem se pak vrátil zpět na základní nastavení v biosu, které se předtím projevovalo přesně (3300 až turbo 3600 Mhz), tak sem si ve windows všimnul že reálně to jede (3292 až turbo 3592) a jde mi o to jesli to nemá něco společnýho s tim že mi to při tom taktování jelo 8h na 61 stupňů. Flashnul sem bios, na novější verzi, pak na starší a potom zase na novější, žádná změna, takty v defaultu biosu jsou prostě o těch pár Mgz nižší, a proto sem se bál jestli sem to nějak nepoškodil. nevim jak si to snížení mám vysvětlit když předtím mi to jelo na Mhz přesně.

Následně sem hodil overclock (jako vždy bez turba a bez zbytečných funkcí) na 3600Mhz a 1.275 (což je vlastně přednastavení, takt a volty turbo v defaultním nastavení) a to se ukázalo jako maximálně stabilní.

Následovalo opět 4Ghz na 1.35, šlo bez problému, stabilně, tak proč ten procák jede o 8Mhz míň v defaultu než předtim.

o to mi jdem.


Pak mě zajímá jestli mám mám nějak šahat na volty a frekvence NB a HT ?????

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny