Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malware na Seznamu?

Bez urážky, ale spíše mám dojem, že Ty nečteš mé odpovědi.

Proměnné jsem pochopil, ale jediný způsob jak zjistit, co obsahují, který mě napadl, je CD %promenná% a jelikož u prvních dvou cest funguje, další způsoby jsem nehledal. Pokud je jiný jednodušší a úplnější způsob, stačí mě trknout.

O různých verzích jsem psal hned na začátku. Mě to hlásilo Nemucod.A a jelikož další viry z rodiny Nemucod se co do funkce, detekce a eliminace dost liší, tak jsem původně Nemucod.A cl nebral do úvahy, dokud mi nebyl nabídnut postup na jeho odstranění, z čehož jsem usoudil, že se jedná o stejnou verzi s mírně odlišným názvem podle různých zdrojů, typu Nemucod.A cl = zjednodušeně Nemucod.A.

Hlášky a blokování není záležitosti Chrome, ale MBA, který zatím běží v full trial verzi, která ale brzy skončí a tím asi skončí i online hlášky a blokování, což je právě to, co primárně řeším. Pořád mi totiž není jasné, jestli MBA jenom upozorňuje na nějaká vyskakovací reklamní okna nebo se do PC snaží nainstalovat nějaký malware/virus.

Jaký jiný prohlížeč, kromě IE, který na Vistách již není dostupný v aktuální verzi, je bezpečnější?

Na zavirované stránky vědomě nelezu, ale zase nechci omezovat domácí PC na jednoúčelové zařízení, např. na prohlížení Seznamu a pod. Co mě momentálně zajímá a/nebo baví, to na Internetu hledám a zkoumám.

S tím novým profilem to vyzkouším, ale myslím, že momentálně nejdůležitější je pro mě odpověď na otázku, kterou jsem napsal v odstavci 3: varovné hlášky MBA jsou upozornění na neškodné reklamní okno nebo na pokus malware proniknout do PC?

O omezení uživatelských práv uvažuji u nového PC nebo OS, který hodlám v nejbližší době pořídit/nainstalovat, ale u stávajícího PC by to bylo dost problematické přesunout stávájící data a programy pod omezené účty. UAC mám aktivní, takže by stejně nemělo být možné nainstalovat škodlivý program bez souhlasu uživatele nebo se mýlím?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny