Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HDD nad 2 (3) TB ve Windows 7

Jaký je reálný přínos ve hře, když máš hru nainstalovanou na SSD? Pokud máš jinak nadstandardně vybaven PC (výkonné CPU, nV1070, min. 16GB RAM).

Dovedu si to představit v případě, že bys hrál nějakou náročnou open_world akci, lítal po světě a rychlé načítání z disku by omezovalo doskakování textur (nestačí se rychle "načítat" svět). Ale myslím si, že to je věcí enginu hry, jak to vývojáři naprogramovali. Vezmi si třeba Mafia 1, je tam daná maximální dohlednost a ani kdybys měl celou hru na terabajtovém RAMdisku, doskakování textur nezabráníš.

Až/pokud bude cena SSD srovnatelná s HDD, samozřejmě. Ale za x násobek, to nedám.

---
Dnes nemám 6TB her, to byla úvaha, jak to může dopadnout za dva roky, nejsem ani na polovině.

Není zas tak dávno, kdy hra vlezla na 1-2CD. Pak se přešlo na DVD. Největší hru na DVD mám RAGE (byla na 6 kusech), to jsem ji ale kupoval jen proto, že byla mimořádně levná a dobrá duše mi ji v kamenném obchodě koupila, nemusel jsem platit stovku poštovného. A hra stejně vyžaduje Steam, tak mi jsou DVD k ničemu. Dneska je docela běžných 50GB.

A ještě k těm instalacím: spoustu her mám vylepšených, zmodovaných, upravených, řadu z nich držím ve starších verzích (třeba proto, že na rozdíl od nových v nich funguje neoficiální čeština), které dnes ze Steamu nestáhneš. Kdysi, když jsi mohl zabránit nechtěné aktualizaci her na Steamu, to bylo jednodušší. Dnes, chceš-li mít starší verzi, musíš se "bránit" jinak, kompletní zálohou. Nedovedu si třeba představit, že bych takový Skyrim každou chvíli instaloval (několik hodin!) a odinstalovával, to bych nic jiného nedělal :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny