Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztráta rychlosti internetu mezi routerem Netis WF2411 a mostem TP-link TL-WR743ND

Mám teda zkusit použít raději dva TP-linky?

Nejbližší sousedi jsou od domu vzdušnou čarou 25m, z rušení jejich wifi sítí až takové obavy nemám, protože je to zároveň i jediná wifi v dosahu.

Spíš to vypadá, že dochází ke kritickému dělení rychlosti, pokud je, jak píšeš, reálná rychlost mezi routery 65 mbit a rychlost se podělí způsobem, který popsal kolega Kilo.Viktor .

Našel jsem ještě tento návod, který jsem netestoval, zadávají se v něm konkrétní MAC adresy propojovaných routerů, uživatelé kteří ho použili tvrdí, že jim vše funguje bezproblémově:

"Co se WDS tyce, tak to je standard na wifi routerech a AP zarizenich. Nastavit to musis na obou routerech, kdy vpodstate na jednom zarizeni zapnes WDS a zadas MAC adresu druheho routeru, ktery se na nej bude pripojovat. Na druhem routeru opet zapnes WDS a zadas MAC adresu prvniho routeru. Zaroven na obou nastavis stejne SSID wifi site a stejne zabezpeceni. Pak se stane to, ze oba routery budou vysilat stejnou wifi sit (cili na oba se muzou pripojovat wifi klienti) a zaroven ty dva routery mezi sebou tou wifi siti propojis (cili oba routery budou komunikovat mezi sebou). A jelikoz jeden z tech routeru mas zapojeny do internetu, tak tim padem se na ten internet dostane i druhy router a klienti na nej pripojeni. Dalsim predpokladem samozrejme je, ze bys na tom druhem routeru (bez internetu) mel vypnout DHCP, protoze adresy bude pridelovat porvni router. A dle typu zarizeni i mozna dalsi parametry, ale melo by to fungovat i takto, ja to tak bezne pouzivam."


Tím možná další parametry autor mohl zřejmě myslet nastavení kanálů wifi sítí obou routerů na stejnou hodnotu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny