Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztráta rychlosti internetu mezi routerem Netis WF2411 a mostem TP-link TL-WR743ND

Tak předně, hned v mé první odpovědi tzn. třetím příspěvku tohoto tématu píšu : "Anténa je na komíně, hlavní router na půdě.....Jakmile se ale uživatelé připojují bezdrátově na druhý router v módu bridge, který je v přízemí, internet jim jde často jen třetinovou rychlostí."

Dovolil bych si úplně nesouhlasit s tímto:

tak to nefunguje. router neví, že ty to tak chceš. až budeš na výstupu potřebovat 5ghz, má pro změnu využívat 2.4ghz k příjmu?
Primárně mi bude stačit, když tímto řešením dosáhnu méně četného dělení rychlosti, tím že ani jeden z tunerů nebude zatížen navíc módem repeater nebo bezdrátový bridge.

viz. také citace článku: "Jedním tunerem (jednou anténou, je možné použít směrovou anténu) by se přijímal signál, druhým tunerem/anténou vysílal. I zde je možné v případě potřeby použít směrovou anténu. Jednotlivé tunery mohou vysílat na rozdílných frekvencích, tím pádem se navzájem neovlivňují a propustnost sítě není ovlivněna."

nebo celý článek zde: http://it.cestuji.info/slaby-wifi-signal.php#dvatu nery

Zeptám se tedy ještě po čtvrté, pozná někdo dualband router s touto funkcionalitou a cenou do 1000Kč? Pokud ne, dokáže alespoň někdo posoudit tyto čtyři : EDIMAX BR-6208AC V2, TRENDnet TEW-671BR, D-Link DIR-809, Netis WF2780?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny