Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je rádce "místní vysírka"?

Trochu mimo dotaz, ale asi by se mělo zopakovat

Jsou tu dvě kategorie "ocejchovaných" lidí:
1. Admini/Modi
2. Rádci
a obě kategorie principiálně představují něco jiného.

1. Admin/mod je úředník, správce. Má se starat o chod fóra po "technické" stránce (ne technologické) a konat úřednickou práci. Mazat nepřístojnosti a spam, banovat (je-li to nezbytné), zamykat témata, směrovat tazatele na správné místo (typicky dotaz ve Zprávičkách či hadi v ekonomické větvi)
2. Rádce je známkou kvality člověka v dané problematice. Tohle ocejchování by mělo pomoci tazatelům orientovat se ve "váze" názoru, jsou-li rady různé až protichůdné. Samozřejmě to nebude platit vždy; řada řešení je často rozmanitá a závisí na pohledu odpovídajícího (př. rádce v herní větvi, nemusí mít stejný názor na Call of Duty jako jiný rovnocenný rádce)

Bohužel nemáme tu možnost obého cejchování, funkcionář a rádce. Pak by bylo mnohem patrnější to, že admin/mod ("úředník", "dozorce") nemusí být až takový znalec problematiky větve, kterou moderuje (ba může být i neznalec). Toto ale často lidem zvenčí tak trochu splývá a funkcionáři jsou jaksi automaticky považováni za odborníky. Může to platit v řadě příkladů, ale také nemusí; já bych zcela jistě žádnou samostatnou rádcovskou hvězdičku na pc větvi získat nemohl :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny