Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hladam spolahlivy mobil, prosim radu

Jedna věc je, co dělá Microsoft, druhá, jak se chovají zákazníci. Když budu mít pekárnu, lidé přestanou kupovat moje pečivo, tak ho začnu obden vylepšovat a snížím cenu na polovinu, neznamená to, že ještě někoho chytím zpátky.

Microsoft pravidelně sliboval, potom posouval termíny, občas něco zařízl úplně. Pár příkladů - WP7.5 telefony dostanou WP8 (nakonec jen 7.8); všechny telefony s 8.1 oficiálně dostanou W10M (nakonec jen telefony s minimálně 1 GB RAM); update na W10M bude dostupný už x.y. (následně y.z a ještě několikrát odsunuto).

Měl jsem dvě Lumie, slušný poměr ceny a výkonu, systém super, zkušenost velice dobrá a kupovali si je lidi okolo, když viděli, jak fungují, ale potom přišel update na 10, který se katastrofálním způsobem nepovedl, k tomu zaříznutí nových modelů a v tu chvíli velké množství lidí uteklo z potápějící se lodi.
Je možné, že problémy opravili, ale zkusil jsem si iOS na iPhonu 5S, asi po půl roce jsem dospěl k závěru, že tohle funguje svižně a tak, jak bych si představoval, tak jsem si koupil 7 a jsem spokojený. Obě Lumie leží v šuplíku, asi jednu vytáhnu a zkusím ji aktualizovat, ať vidím, co se změnilo.

Připadá mi, že Microsoft updatem na 10 totálně odradil majitele starších Lumií, než x50 a úplně je chápu, že nemají chuť dávat Microsoftu druhou šanci. Ten se teď snaží vířit vodu vykřikováním o skvělých funkcích, aby trochu oddálil konec. Kdo by si chtěl teď koupil Lumii? Jasně, jsou za výhodné ceny, ale aktuální řada je z roku 2015, obsahuje celkem čtyři telefony, z toho dva jsou vlastně jeden, nástupce v nedohlednu a Microsoft se brání tomu, aby jim někdo jiný pomohl s naplněním trhu. Kde to jsme? Správný postup, pokud opravdu chystají něco, z čeho se svět posadí a prodají toho desítky až stovky milionů kusů, by byl vyrábět velký zástup cenově dostupných telefonů s tím, co lidé chtějí - jeden se slušným výkonem a 4,5" displejem, další dualSIM s LTE, třetí s velkou baterií a podobně. Tím by, sice s malým ziskem, získali lidi, kteří by si potom třeba koupili drahou vlajkovou loď, ze které budou vysoké zisky. Oni si jen nemohou dovolit konec W10M, dokud je W10 aktuálním systémem na počítačích, tak ho dotují a podpírají, jak to jen jde.
Tohle jim musí být naprosto jasné už od doby, kdy byla Lumia 520 jednoznačně nejprodávanějším telefonem s WP. Slušná výbava za lidovou cenu, tam mají začít, pokud chtějí znovuzrození Windows na mobilech. Ne se snažit po dvou letech ničeho (reálný odhad rozestupu nástupce Lumií od nich) ohromit high-endem s mrtvým ekosystémem, který si reálně koupí minimum nadšenců.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny