Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s dobíjením notebooku

Dobrý den,
rád bych se vás zeptal, skoro již před měsícem mi "šluslo" v NB v oblasti vstupu napájení (to bylo v tu chvíli připojené). NB zhasl a nešel už zapnout. Zajímavé pro další vývoj bylo, že i dioda na adaptéru zhasla. Odpojil jsem adaptér od NB i ze sítě. Když jsem ho zapojil zpět do sítě, dioda se rozsvítila a zkusmo jsem ho připojil i k NB a v tu chvíli dioda vždy opět zhasla. (zkoušel jsem to opakovaně, ale jako by se vždy uvedl do zkratu či co). NB putoval do opravny (adaptér k němu nechtěli), tam diagnostikovali přepětí na základové desce. Celou jí vyměnili a teď NB funguje bez problému, až teda na to co je mým hl. tématem dotazu, toto byl jen úvod kuli souvislostem ;-)

Pokud NB běží (pracuji na něm) a připojím adaptér, opakuje se to co jsem popsal. Na adaptéru zhasne dioda a NB se nenabijí. (Myslel jsem, že tedy odešel i adaptér a tak jsem koupil nový uni-adaptér. Ten se ale chová podobně, po připojení za chodu NB nenabijí a kontrolka na něm začne pohasínat a opět se rozsvěcet)
Pokud je ale NB vypnutý nebo v režimu spánku či hibernace a připojím adaptér (jakýkoliv z těch dvou) tak adaptér dobijí a kontrolka trvale svítí. Dobijí i když pak NB zapnu, nebo uvedu prostě do chodu, tak vše funguje jak má.

Nevíte čím by to mohlo být? Nevím jestli je to na reklamaci opravy, jelikož tam bylo předmětem rozběhnou NB a to splnili....

Notebook - https://notebooky.heureka.cz/dell-inspiron-se-7520 -n-7520-n2-701/specifikace/
uni-adaptér - https://www.mironet.cz/crono-cb10039-univerzalni-n apajeci-adapter-slim-90w-8-konektoru+dp213207/

Děkuji za případné rady, omlouvám se za slohovku a za neodborný popis, jsem uživatel amatér. ;-)
Honza

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny