Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s dobíjením notebooku

Dobrý den,
rád bych se vás zeptal, skoro již před měsícem mi "šluslo" v NB v oblasti vstupu napájení (to bylo v tu chvíli připojené). NB zhasl a nešel už zapnout. Zajímavé pro další vývoj bylo, že i dioda na adaptéru zhasla. Odpojil jsem adaptér od NB i ze sítě. Když jsem ho zapojil zpět do sítě, dioda se rozsvítila a zkusmo jsem ho připojil i k NB a v tu chvíli dioda vždy opět zhasla. (zkoušel jsem to opakovaně, ale jako by se vždy uvedl do zkratu či co). NB putoval do opravny (adaptér k němu nechtěli), tam diagnostikovali přepětí na základové desce. Celou jí vyměnili a teď NB funguje bez problému, až teda na to co je mým hl. tématem dotazu, toto byl jen úvod kuli souvislostem ;-)

Pokud NB běží (pracuji na něm) a připojím adaptér, opakuje se to co jsem popsal. Na adaptéru zhasne dioda a NB se nenabijí. (Myslel jsem, že tedy odešel i adaptér a tak jsem koupil nový uni-adaptér. Ten se ale chová podobně, po připojení za chodu NB nenabijí a kontrolka na něm začne pohasínat a opět se rozsvěcet)
Pokud je ale NB vypnutý nebo v režimu spánku či hibernace a připojím adaptér (jakýkoliv z těch dvou) tak adaptér dobijí a kontrolka trvale svítí. Dobijí i když pak NB zapnu, nebo uvedu prostě do chodu, tak vše funguje jak má.

Nevíte čím by to mohlo být? Nevím jestli je to na reklamaci opravy, jelikož tam bylo předmětem rozběhnou NB a to splnili....

Notebook - https://notebooky.heureka.cz/dell-inspiron-se-7520 -n-7520-n2-701/specifikace/
uni-adaptér - https://www.mironet.cz/crono-cb10039-univerzalni-n apajeci-adapter-slim-90w-8-konektoru+dp213207/

Děkuji za případné rady, omlouvám se za slohovku a za neodborný popis, jsem uživatel amatér. ;-)
Honza

Předmět Autor Datum
Reklamuj opravu. S UNI adaptérom sa radšej nechváľ.
sakraforte 31.01.2017 12:23
sakraforte
tam diagnostikovali přepětí na základové desce a to taky nezmysel davaju aj napisany na papieri, al…
MM.. 31.01.2017 14:12
MM..
Děkuji za rady, reklamuji opravu ;-) koukám na fakturu a na papíře mají oprava elektroniky základní… poslední
Honza-- 31.01.2017 20:18
Honza--

tam diagnostikovali přepětí na základové desce

a to taky nezmysel davaju aj napisany na papieri, alebo to hovoria radsej len ustne? :-D

Reklamuj to znova (resp. reklamuj opravu), ale tazko povedat co presne je tam za problem a preco vznika, teoreticky by aj adapter mohol odpalovat ntb, ale mozno vobec nemenili dosku ale len nieco pobastlili, to si im za to platil? A ojekabatili ta ze nova doska?

Děkuji za rady, reklamuji opravu ;-)

koukám na fakturu a na papíře mají oprava elektroniky základní desky, čili to zdělují pouze ústně :-)
Doufám, že tu desku dali novou....trvalo jim to asi tři týdny ta oprava, prý jim trvalo dlouho, přes 14 dní, než ta nová deska došla.
JJ bohužel zaplatil, ten NB potřebuju na práci, tak jsem spěchal hlavně abych ho už měl zpět, nestihnul jsem před tím šlusem udělat zálohu. :-)

Dělali to tihle - http://www.entercomputer.cz/#utm_source=firmy.cz&u tm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-12882665
Myslel jsem podle stránek, že to je velká firma, a že bude plná odborníků...

Mohu se ještě zeptat, jelikož to není první problém co jsem měl doma s pc a vždy byl problém v základové desce... napadlo mě jestli to nemůže dělat nějaké přepětí ze sítě? Že bychom měli doma vadné rozvody nebo tak něco? Když jsem před tím připojoval adaptér, tak se v zásuvce vždy zablesklo, to je normální? Někde jsem ale slyšel, že NB mívají v sobě pro tyto důvody přepěťovou ochranu, je to pravda?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru