Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zvlastni MAC adresa, pomoc se zprovoznenim WOLan

Ahoj,
potreboval jsem zprovoznit u jednoho PC WOLan. Povolil jsem tuto funkci v BIOSu, ale kdyz jsem si chtel zjistit MAC adresu sitove karty (ipconfig /all), vypsalo to 60-50-40-30-20-10, coz mi prijdou trochu divna numera...? WOLan nefunguje. Sit normalne funguje, ovladace MB by mely byt aktualni.
MB: MS-7260 K9 NEO, OS:W-XP SP2.

Dekuji predem za pripadne rady.
M.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem dneska vyzkousel nabootovat Mandrivu Live CD, coz se povedlo a kdyz jsem zkontroloval MAC a…
Mrak 05.07.2007 17:39
Mrak
Skus este update BIOSu ci nieco neposrali v nejakej verzii BIOSu (ak by tu MAC nastavoval BIOS a je… nový
MM.. 05.07.2007 17:56
MM..
Ok, diky, zkusim jeste update BIOSu (novejsi verze je k dispozici). Jinak probuzeni mi s touto adres… nový
Mrak 05.07.2007 18:01
Mrak
krizovy kabel kvoli tomu ci ta MAC nezblbla nejaky switch v LAN apod., hlavne ak napr. je v tej LAN… nový
MM.. 05.07.2007 18:04
MM..
Jj zakladni myslenku toho testu s krizenym kabelem jsem pochopil. Jinak v te siti uz sitove karty os… poslední
Mrak 05.07.2007 18:09
Mrak

Tak jsem dneska vyzkousel nabootovat Mandrivu Live CD, coz se povedlo a kdyz jsem zkontroloval MAC adresu, tak tam byla opet ta podivna MAC v podobe sestupne rady. Cimz se tedy asi potvrdilo to, co rikal MM.., tedy ze je to trochu pokazene v EEPROM.

Zkousel jsem hledat nejakou tu utililitku na prepis, ale v ovladacich jsem nic nenasel. Zkousel jsem take hledat podle vyrobce (coz by mel byt podle MSI dokumentace jakysi "Vitesse VSC8601"), bohuzel na jejich strankach jsem nic, co by se tvarilo jako programek pro prepis EEPROM, nenasel.

Kdyby jeste neco nekoho napadlo, budu povdecen.
Diky, M.

Skus este update BIOSu ci nieco neposrali v nejakej verzii BIOSu (ak by tu MAC nastavoval BIOS a je vo flash a nie v extra EEPROM), prip. ci v najnovsej verzii BIOSu nie je na to nejake prestavovatko.
Inac len hladat utilitu alebo sa na to vytentovat a prestavit to vo Windows na nejaku inu ktora ti funguje a neriesit to.
Vpodstate by mala fungovat aj ta 60-50-40-30-20-10 ak nemas v LAN segmente viac PC s rovnakou MAC, skusal si to prebudzat s tou MAC tak, ze si pripojil len 2 PC krizenym kablom? Zadal si do magic packetu urcite spravne tu MAC? A skusal si to prebudzat az po start-shutdown (z Win)?

Ok, diky, zkusim jeste update BIOSu (novejsi verze je k dispozici). Jinak probuzeni mi s touto adresou opravdu nefungovalo, zkousel jsem to opakovane, MAC byla urcite spravne, zkousel jsem to i po start-shtdwn. Akorat to propojeni s krizakem jsem nezkousel, tak to si necham nakonec.
M.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru