Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HP Elite 8200 CMT

Dobrý den

V poslední době mi druhý kancl PC vykazuje chybu. S intervalu 6 měsíců zpět se opravdu vyjímečně vždy při probouzení z režimu spánku neprobudil, tzv nastartoval ale obraz činnost disku nic pomohl vždy tvrdé vypnutí a zpětné zapnutí s tím že jsem musel odstranit soubory z režimu spánku.

V poslední době mi nejde naběhnout PC vůbec pokud mám obsazené všechny 4 moduly RAM dohromady 16GB vše stejné značky a model. Podaří se mi málokdy po resetu BIOS že naběhne se všemi moduly. Ani se třemi nebo dvouma není plně funkční když nechám jen pouze jeden, funguje bezproblému ve všech bankách "slotech"

Když se mi podaří spustit se všemi moduly POST ukáže 164 Nemory size error, který podle návodu HP potvrdím v biosu jako že byly přidány RAM ale poté musím několikrát vypnout a zapnout. Když se mi se všemi moduly podaří najet do Windows a udělám veškeré testy Aida64/Memtest vše je naprosto v pořádku. PC běží naprosto plynule teploty v zátěži 42stupnu bez 30-31s.

Doplněk:
Když nechám PC s těmi všemi moduly puštěné i když nejede obraz či nic, všechny ventilátory začnou stoupat na plno a to i ventilátor ve zdroji.

Když se podaří nastartovat se všemi moduly do Windows.
Není problém s jakoukoliv operací, hry atd naprosto bez problému.

Vypnutí:
PC nejde vypnout skončí ve fázy kdy po obrazovce "vypínání" zhasne monitor ale PC běží dále

Tudíž bych poprosil o radu
1. Je chyba v základní desce či Biosu?
2. Může spojitost všech modulů mít chybu i když v testech není poznat?

Sestava: v příloze soubor se všemi info o výpisu Aida64

Děkuji moc za Váš čas a možná řešení

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny