Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Slabý signál wifi, řešení = 2 routery?

Dobrý den.

V bytě nemám 100% pokrytí signálem wifi, řeším to teď protože mi od routeru prostě a jednoduše nedosáhne signál k wifi tiskárně. Mno, poradí mi prosím někdo, co nejjednodušší postup pro zapojení druhého routeru, abych měl pokrytý celý byt? Nový router bych napojil do cesty ke stávajícímu routeru, tzn. mezi anténu a stávající router.
Je toto zapojení možné? Může nový router přijmout signál, vysílat wifi a zároveň ho posílat dále, kabelově do dalšího routeru? Tento mezi-router by byl pokud možno MikroTik.

Neplánuji nic kupovat, doufám že nebudu muset, mám doma tyto dvě zařízení: TP-Link TL-WR741ND a MikroTik RouterBoard RB951G-2HnD

Jde mi například o to, jestli budu moct stále obsluhovat tiskárnu přes wifi. Jako koncový router bych rád ponechal TP-link, poněvadž v něm umím nastavovat co potřebuji, jako bandwidth control, nastavování wifi nebo např. přiřazení IP adres k MAC adresám, toto bych rád zachoval.

Pokud to je možné, poradíte mi prosím, kdo se vyzná v složitém Mikrotiku, jak a co v něm nastavit? Mikrotik by měl obsluhovat skrze wifi pouze tiskárnu, TP-Link by obsluhoval všechny PC.

Doufám že nepíšu kraviny a že mě alespoň někdo pochopil.

Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny