Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bootable Acronis z flash disku (ne)funguje?!

Jelikož potřebuji zazálohovat NB bez mechaniky, podle návodu na http://www.naveen.info/creating-a-bootable-usb-fro m-acronis-iso/714/ jsem udělal bootable flash disk, který na běžném PC normálně funguje, ale na NB, kvůli kterému jsem to všechno dělal, fungovat nechce.

Jedná se o Acer Aspire One 753 s Celeronem U3400, 2GB RAM a 320GB HDD, který sice do Acronisu nabootuje, ale po výběru jazyku a zálohování se zasekne na opakujících se hláškách Error: pdc: reading /dev/sda/[Input/output error], kterým předchází hláška Error: ddf1: reading /dev/sda/[Input/output error].Celé to vypadá asi takto:

Loading, please wait ...
Error: ddf1: reading /dev/sda/[Input/output error]
Error: pdc: reading /dev/sda/[Input/output error]
Error: pdc: reading /dev/sda/[Input/output error]
Error: pdc: reading /dev/sda/[Input/output error]
Error: pdc: reading /dev/sda/[Input/output error]
...

Co to znamená a jak to vyřešit? Na externím disku již zálohu z uvedeného NB mám, tudíž Acronis z externí mechaniky, kterou teď nemám k dispozici, fungoval.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Resp ak to je uz po spusteni zalohovania tak to moze byt aj I/O chyba harddisku alebo janeviem co je…
MM.. 12.02.2017 20:48
MM..
Tohle asi bude ta správná diagnoza, protože disková záloha proběhla v pořádku, ale verifikace již ne… nový
jege 12.02.2017 21:47
jege
Problém (skoro) vyřešen, návod na http://www.naveen.info/creating-a-bootable-usb-fro m-acronis-iso/7… nový
jege 13.02.2017 13:57
jege
Pozri si napr. v HD Tune alebo inom SMART toole ci mas v SMART udajoch Pending sectors, ak ano tak b… poslední
MM.. 13.02.2017 14:11
MM..

Tohle asi bude ta správná diagnoza, protože disková záloha proběhla v pořádku, ale verifikace již ne a vypsala mi několik chyb. Asi bude někde poškozena struktura disku, takže buďto Chkdsk nebo udělat bitovou kopii. Ideální by byla bitová kopie, Chkdsk a normální záloha, ale na to již není čas.

Problém (skoro) vyřešen, návod na http://www.naveen.info/creating-a-bootable-usb-fro m-acronis-iso/714/ funguje, stačí si stáhnout Yumi a přes něj na flash disk nahrát nejnovější Acronis:

[http://www.naveen.info/wp-content/uploads/acronis_ usb_bootable.jpg]

Na zmiňovaném NB jsou nějaké poškozené sektory, proto to házelo chybové hlášky ohledně I/O. Chkdsk ukázal několik poškozených sektorů, které nedokázal opravit a rovněž bitová kopie se na pár místech zasekla. Bude to asi nějaké HW poškození disku, buďto vadná oblast z výroby nebo kvůli kontaktu hlaviček s povrchem disku při nějakém otřesu. Něco podobného jsem již měl na stolním PC, 1-2 vadné sektory stále na stejném místě, které "opravila" (přemapovala) nějaká utilita od Seagate (SeaTools?) a pak byl klid. Existuje něco podobného pro libovolné HDD nebo nějaká firemní utilita od Toshiby?

Pozri si napr. v HD Tune alebo inom SMART toole ci mas v SMART udajoch Pending sectors, ak ano tak by ich mal premapovat firmware sam pri pokuse o zapis. Zapisat vsetky sektory vie trebars killdisk apod. Pripadne si najprv otestuj komplet povrch ze kolko miesta tam je vadne, predtym aj potom.
Utilty od roznych vyrobcov HDD boli na UBCD, ale to je dost stare, hladaj si trebars aj diagnosticku utilitu pre tvoj toshiba disk na support strankach vyrobcu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru