Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HandBrake - nastavení pro kódování h.265

Co tam chces nastavovat?

Za me default high profile, source, destination a potom projedes zalozky, ze kterych si vytvoris vlastni profil:

Picture - nahore velikost vystupu, anamorphic none, modulus 2, pozor na cropping, aby to neorezalo, pokud nechces, davam custom a vsude 0.
Filters - vsechno off
Chapters - pokud chces kapitoly
Subtitles - titulky, tam neni co vysvetlovat
Audio - Auto Passtrhru znamena nedelat s tim nic a ponechat puvodni nebo nastavis vlastni kodek, dneska asi nejvic AAC nebo pripadne Opulus.
Video - codec H.265, FPS asi menit nebudes (Same as source), vyberes constant framerate, encoder preset je nastaveni kodeku, coz je uplne nejdulezitejsi, mas tam predvolene urcite volby diky kterym je to nejak rychle a podle toho jak to potrebujes prekodovat rychle a kvalitne, tak to nastavis. Ja obvykle pouzivam Medium pro dobry pomer kvalita/rychlost, ale porad dobre pouzitelny je i Faster. Encoder Tune je None, Encoder profile Main, Quality zalezi na tobe, ja pouzivam Avg bitrate a 2-pass, bitrate zase na tobe da se i 850kbps ale pokud si kodujes nejake fullHD do vlastni videoteky, tak bych doporucil bitrate nekde okolo 2000kbps.
No a potom dole mas extra options, coz si myslim, ze je nejdulezitejsi, protoze tady si muzes hodit vlastni prednastaveni toho H.265 do ktereho kodujes, ale s tim nema Handbrake nic spolecneho, to uz je na znalosti kodeku a na tobe, co od toho ocekavas. Ja tam treba pouzivam jenom

subme=3:me=3
kterym prepisu to default nastaveni Medium na o neco lepsi, ale stale rychlejsi nez Slow.

V podstate teda ten Handbrake je jednoduchej program, kterym se ani moc zabejvat nemusis, proste jen prekodujes video z nejakyho zdroje do neceho pouzitelnyho a dobre komprimovanyho, to dulezity je znalost nastaveni kodeku nebo to proste nechat na predvolenych moznostech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny